Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/48082
Title: | NANOPARTİKÜL KATKILI POLİMER YÜZEYLERİN İLETKENLİK ÖZELLİKLERİNİN OPTİMİZASYONU | Authors: | Çeven, Erhan Kenan Günaydın, Gizem Karakan Er, Necati |
Keywords: | karbon nanotüp masterbatch ince film teknolojileri iletken polimer nanoparçacıklar |
Abstract: | Bu çalışma kapsamında iletken nano malzemeler (çok duvarlı nano karbon, grafen, Nikel Oksit,Baryum Titanat, Demir Oksit) kullanılarak poliester film üretimi amaçlanmıştır. Film yüzeylerin iletkenlikölçümlerinin tespiti için Waterun Sl-030 yüzey özdirenç ölçer kullanılmıştır. Elde edilen filmler malzemekarakterizasyonu için Fourier Dönüşümlü Infrared Spektroskopisi (FT-IR), Diferansiyel TaramalıKalorimetre (DSC), Termal Gravimetrik (TGA) ve SEM EDX analizlerine tabi tutulmuştur. Ayrıca buçalışmanın devamı niteliğinde iletken iplik üretilebilirliği de hedeflendiğinden elde edilen filmlerinviskozite testleri de yapılmıştır. Farklı nanopartikül katkılı poliester film yüzeyler arasından 105 ohm/syüzey özdirenci gösteren karbon katkılı filmler iletken özellik göstermiş olup, yüzey özdirenç değerleri 107ile 1010 ohm/s arasında değişen grafen katkılı filmler ise antistatik özellik göstermiştir. Ayrıca genel birsonuç olarak nanopartikül katkı oranı (%) artışı ile özellikle grafen ve karbon katkılı film malzemelerdeiletkenlik artarken termal özelliklerde dramatik bir değişim olmadığı gözlenmiştir. | URI: | https://doi.org/10.17482/uumfd.836257 https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/451292 https://hdl.handle.net/11499/48082 |
ISSN: | 2148-4155 |
Appears in Collections: | Buldan Meslek Yüksekokulu Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document (5).pdf | 1.57 MB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
34
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
10
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Altmetric
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.