Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/49232
Title: 150(A(160 deforme bölgesinde çekirdeklerin karışım oranlarının incelenmesi
Authors: Atıcı, Selma
Advisors: Baylan, Mehmet
Keywords: Fizik ve Fizik Mühendisliği
Physics and Physics Engineering
Deformasyon
Deformation
Disprosyum
Dysprosium
Gadolinyum
Gadolinium
Samaryum
Samarium
İzotoplar
Isotopes
Publisher: Pamukkale Üniversitesi
Abstract: II Bu çalışmada, 150 < A <160 bölgesindeki çekirdeklerin 5(E2/M1) karışım oranları incelendi. Bölüm 2 çekirdek hakkında tarihsel bilgi, çekirdek modelleri ile karışım oranları için temel oluşturan spin, parite, manyetik ve elektrik momentler, seçim kaideleri ve A( n L) ile ilişkisi araştırıldı. Bölüm 3 de,50Sm, 152Gd, 156Gd ve 160Dy çekirdeklerini 8(E2/M1) karışım oranları incelendi ve elektromanyetik etkileşimle yapılan deneysel çalışmalardan yararlanılarak çift çift deforme çekirdeklerin karışım oranlan hesaplandı. Bölüm 4 de ise bulunan sonuçlar önceki deneysel ve teorik çalışmalarla karşılaştırmalı olarak verildi.
Ill In this graduate study, Nucleous on the 150 < A < 160 region are investigated of the 5 (E2/M1) mixed ratios. Chapter II, history of nucleous, nucleous models with mixed ratios, spin, parite, magnetic and electric momentus, selection rules and than is investigated relative connections A(jrL). The mixed ratios of the nucleous of 150Sm, 152Gd,,56Gd and 160Dy are investigated and even-even deformed nuclei is calculated from electromagnetic interactions of the experimental studies, in the chapter III. These studies results are compared with the preceding experimental and theorical studies.
Description: Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
URI: https://hdl.handle.net/11499/49232
Appears in Collections:Tez Koleksiyonu

Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

22
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.