Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/49248
Title: Jean-Poul Roux'nun eserlerinde Türk gelenek ve görenekleri
Other Titles: Turkish traditions and customs in Jean - Poul Roux's works
Authors: Bingöl, Süleyman
Advisors: Akkoyunlu, Ziyat
Keywords: Halk Bilimi (Folklor)
Folklore
Türk Dili ve Edebiyatı
Turkish Language and Literature
Gelenekler
Traditions
Görenekler
Customs
Göçebelik
Nomadic life
Güney Anadolu
South Anatolia
Roux, Jean Poul
Roux, Jean Poul
Tahtacılar
Tahtacılar
Türkler
Turks
Yörükler
Yuruks
Publisher: Pamukkale Üniversitesi
Abstract: Türkler. Orta Asya menşeli atlı göçebe bir millet olmasının yanısıra buvuk devletler ve siyasi hakimiyetler kurmuş bir millettir 1071' den itibaren Türkler Anadolu'ya göç etmiş bir kısmı yerleşik hayata geçmiş bir kısmı ise özellikle Anadolunun güneyinde Toros sıra Dağlarfnda göçebe yaşamlarını günümüze kadar devam ettirmişlerdir. Anadolu'da yerleşik hayata geçen, yarı göçebe ve göçebe olarak varlığını sürdüren Türk toplumunun eski Orta Asya Turk adet ve geleneklerini önemli ölçüde korudukları anlaşılmaktadır. Fransız Türkolog Jean-Paul Roux eserlerinde, günümüzde özellikle Toroslarda yoğun olarak bulunan Yörük. Tahtacı ve Alevi Türkmenlerinin Türkleşmiş Anadolulu deüil saf Türk olduklarını ortava kovmaktadır
Ill Though The Turks are nomads on horseback originated from The Central Asia, they founded great states and had political dominations Since 1071, The Turks have emigrated to Anatolia, some have begun to live' a settled way of life and the others have taken up to live a nomadic life along The Taurus chains in the south of Anatolia up to today It has been understood that The Turks who live semi-nomadic and nomadic wav^ of life in Anatolia have kept their old central Asian Turkish customs and traditions remarkably Jean-Paul Roux. in his work, has been exposing that Yürüks. Takhtajy and Alawi Turkmen massivly living. especially along The Taurus Chains, are not turkıfıed Anatolian people, but pure Turkish generations.
Description: Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
URI: https://hdl.handle.net/11499/49248
Appears in Collections:Tez Koleksiyonu

Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

144
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.