Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/49277
Title: Çelik yapılar için öngörülen çeliklerin Avrupa standartlarına uyarlanması
Other Titles: Comparison of hot holled products of non - alloy steels to European standarts
Authors: (Tuncalı), Betül Tülin Asan
Advisors: Yüksel, Mehmet
Keywords: Makine Mühendisliği
Mechanical Engineering
Avrupa standartları
European standards
DIN
DIN
EN
EN
Çelik yapılar
Steel structures
Publisher: Pamukkale Üniversitesi
Abstract: vn Bu çalışma alaşımsız yapı çeliklerinden imal edilen sıcak haddelenmiş mamullerin teknik teslim koşullarını, kimyasal ve fiziksel özelliklerini vb., içerir. Türk Standarttan Enstitüsünün Avrupa Standartlarına bakış açısına ve bu standartlara geçerken yapılan işlemler ele alındıktan sonra DİN 17100 (Eylül 1966) ve DİN 17100 (Ocak 1980) Alman standartları incelenmiştir. Aralarındaki farklılıklar ve değişimler belirtilerek EN 10025 (Ağustos 1993) Avrupa Standardına geçiş yapılmıştır. Böylece Genel Yapı Çeliklerinin geçmişten günümüze olan değişimi incelenerek belirli konu başlıkları altında çizelgelerle açıklanmıştır. Türk Standartları Enstitüsünün çıkardığı bu çeliklerle ilgili standart, bu tarihler arasında revizyonda olması nedeniyle TS EN 10025 adlı bu standarda bağımlı kalınmamıştır.
vra This thesis specifies requirements for mechanical and physical properties, delivery conditions of hot rolled products of non-alloy structural steels. First of all, it is taken charge of Turkish Standardisation Institute resolves on what they are bound to implement for being a member of European Standardisation Committee (CEN). It is compared DIN 17100 (September 1966) and DIN 17100 (February 1980) standards. Then it's stated the differences and changes between EN 10025 (August 1993) and the given Deutsche Standards above. The non-alloy structural steels is examined under specific topics by the help of tables.
Description: Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
URI: https://hdl.handle.net/11499/49277
Appears in Collections:Tez Koleksiyonu

Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

56
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.