Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/49284
Title: Lazer sistemleri
Other Titles: Laser systems
Authors: Acer, Hakan
Advisors: Temiz, Mustafa
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği
Electrical and Electronics Engineering
Kuantum elektrodinamiği
Quantum electrodynamics
Lazerler
Lasers
Optoelektronik
Optoelectronic
Publisher: Pamukkale Üniversitesi
Abstract: VII Optoelektroniğin en önemli konularından biri de lazer elektroniğidir. Günümüzde sanayide, haberleşmede, tıpta, eğlence dünyasında, savunma sanayisinde, bilgisayar sanayisinde, uzay çalışmalarında lazer çok geniş bir yer tutar. Lazer çeşitleri de lazer ortamında kullanılan malzemeye göre, katı lazerler, gaz lazerler, boya lazerler, yarıiletken lazerler gibi çok fazla çeşitliliğe sahiptir. Bu çalışmada lazer sisteminin genel özellikleri araştırılmıştır. Genel olarak bütün lazer sistemleri gözden geçirilmiş, lazer işim elde edilirken meydana getirilen, pompalama gibi, temel işlemler araştırılmış, seviyeler arasındaki geçişler ve kazanç saturasyonu incelenmiştir. Gerekli eğrilerin çizilmesi için Matlab programlan yapılmış, değerler grafik olarak verilmiştir.
VIII One of the most important subject of Optoelectronics is laser electronics. Nowadays laser takes very important place in industry, communications, medical, entertainment world, defence industry, computer industry and space explorations. Depending on the used material, types of lasers ranges are solid-state lasers, gas lasers, dye lasers, semiconductor lasers. In this study, general specifications of laser system are researched. Generally, all kinds of laser systems are overviewed, fundamental processes such as pumping which are performed during the laser radiation obtaining state crossing are researched between levels, and gain saturation are investigated. In order to plot the necessary curves, Matlab programs were written, results were given graphically.
Description: Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
URI: https://hdl.handle.net/11499/49284
Appears in Collections:Tez Koleksiyonu

Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

156
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.