Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/49293
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorGökçe, Ramazan-
dc.contributor.authorŞimşek, Dudu-
dc.date.accessioned2023-02-06T19:56:06Z-
dc.date.available2023-02-06T19:56:06Z-
dc.date.issued1998-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/49293-
dc.descriptionBu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.en_US
dc.description.abstractVII Araştırmada farklı sıcaklık ve sürelerde ısıl işleme tabi tutulan sütlerden üretilen yoğurtların buzdolabı şartlarında 1, 4, 7, 10 günlük depolanmaları süresince fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri incelenmiştir. Antibiyotikli olmaması için bilinen bir üreticiden temin edilen inek sütüne 80°C'de 5, 10, 20 dk., 90°C'de 5, 10, 20 dk. ve 100°C'de 5, 10, 20 dk. ısıl işlem uygulanmış ve starter kültür kullanılarak yoğurt yapılmıştır. Üretilen yoğurt örnekleri 1, 4, 7 ve 10 gün depolanmış, her muhafaza süresinin sonunda titrasyon asitliği, pH, vizkozite, su salma, total aerob mezofıl jerm laktik asit bakterileri ve maya-küf sayımları yapılmıştır. Ayrıca duyusal özellikleri panalistler tarafından değerlendirilmiştir. Araştırma sonucuna göre 80 °C'de 20 dk'lık ve 90 °C'de 10 dk'lık ısıl işlem uygulanan sütlerden üretilen yoğurtların diğer deneme derecelerinde üretilenlerine göre daha iyi sonuçlar verdiği görülmüştür. 80°C'de 5 dk ve 10 dk, 90 °C'de 5 ve 20 dk, 100 °C'de 5 dk'lık ısı uygulaması sonunda üretilen yoğurtların orta kalitede; 100 °C'de 10 dk ve 20 dk ısı uygulamasıyla elde edilen yoğurtlar ise daha düşük puanlarla değerlendirilmiştir.en_US
dc.description.abstractvııı Yogurts produced from the milk processed at different temperatures and times physical, chemical, microbiological and sensory properties of them were investigated, after stroge 1, 4, 7 and 10 day in the refrigerator. Milk samples were obtaited from a known farmer to inhibit antibiotics contamination. Heat processing was applied at 80, 90 and 100 °C temperatures and for 5, 10, 20 minutes for each temperature level applied. After that, starter culture addition yogurt samples were produced by readding starter culture. After, 1, 4, 7 and 10 day storage titratable acidity, pH, viscosity, liquid secretion, total aerobic mezophile jerm, lactic acid bacteria and yeast-mold counts were determined. Also, sensory properties of yogurt products were evaluated by experienced panelists. Results indicated that yogurt samples produced after heat treatment of 80 °C for 20 minute and 90 °C for 10 minute had better quality criterias than the other samples. Yogurt samples produced by heat treatment of 80 °C 10 and 5 minutes, 90 °C 5 and 20 minutes and 100 °C 5 minute were at medium quality; 100°C 10 and 20 minutes had lover points.en_US
dc.language.isotren_US
dc.publisherPamukkale Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessen_US
dc.subjectGıda Mühendisliğien_US
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.subjectIsıl işlemen_US
dc.subjectHeat treatmenten_US
dc.subjectKaliteen_US
dc.subjectQualityen_US
dc.subjectSüten_US
dc.subjectMilken_US
dc.subjectYoğurten_US
dc.subjectYoghurten_US
dc.titleFarklı sıcaklık ve sürelerde ısıl işlem uygulanan inek sütünden yapılan yoğurtların bazı kalite kriterleri yönünden incelenmesien_US
dc.title.alternativeInvestigation of some quality criteria of yogurt producd from cows milk by the application of different termal proces time and temperatureen_US
dc.typeMaster Thesisen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage62en_US
dc.departmentPAU, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.identifier.yoktezid78602en_US
dc.institutionauthorŞimşek, Dudu-
item.languageiso639-1tr-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextNo Fulltext-
item.grantfulltextnone-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.openairetypeMaster Thesis-
Appears in Collections:Tez Koleksiyonu
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

88
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.