Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/49306
Title: Yalvaç folkloru
Other Titles: The Folklor of Yalvaç
Authors: (Bardak), Filiz Türktaş
Advisors: Akkoyunlu, Ziyat
Keywords: Halk Bilimi (Folklor)
Folklore
Folklor
Folklore
Gelenekler
Traditions
Isparta-Yalvaç
Isparta-Yalvaç
Publisher: Pamukkale Üniversitesi
Abstract: Bu çalışmada, Türkiye'nin kültür mozayiğini oluşturan taşlarından birisi olan Yalvaç ilçesi ve çevresinin folklorik özellikleri ele alınmıştır. Verilen bilgiler, bu sahada yapılmış olan yazılı kaynak ve saha çalışmasından elde edilmiştir. Bugüne kadar Yalvaç'la ilgili olarak yapılan çalışmalar yeterli olmamış; bir kısmı tarihi kültür varlıklarını ele alırken bir kısmı da ağız incelemelerini ele almıştır. Folklor açısından bakıldığında oldukça zengin verilere sahip olan Yalvaç, çok uzun tarihi geçmişinin getirdiği yerleşik hayatın bütün özelliklerini vermektedir. Bu alanda yapılmış dağınık ve bireysel ürünleri biraraya getiren çalışma; Türk kültürüne katkıda bulunmayı amaç edinmiştir.
II This study deals with the folkloric aspecth of Yalvaç district and its surroundings in İsparta province. Same information in this study has been obtçined from the written sources and speciality researches on hliis field. The analyses about the folkloric aspects of Yalvaç which have been studied up to today are not suffcent. The analyses on venous folkloric branches are dealt with sepciately. Yalvaç which has rich folkloric sources keeps up its richness uniting it with its old culture. First of all, this investigetion is a particular era of work, and additionally it has been made use of the written analyses on various folkloric branches. This anayses is intended to contribute Turkish culture by combining folkloric products of Yalvaç.
Description: Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
URI: https://hdl.handle.net/11499/49306
Appears in Collections:Tez Koleksiyonu

Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

46
checked on May 6, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.