Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/49345
Title: Denizli'de toplam kalite yönetimine yaklaşım ve bir uygulama
Other Titles: Approach to total quality management in Denizli and one application
Authors: Göncüoğlu, Hasan
Advisors: Bayrak, Sabahat
Keywords: İşletme
Business Administration
Denizli
Denizli
Tekstil sektörü
Textile sector
Toplam kalite yönetimi
Total quality management
Publisher: Pamukkale Üniversitesi
Abstract: II Bu tezin amacı, globalleşen rekabet ortamında işletmeler için önemli bir strateji olan toplam kalite yönetimini incelemektir. Bu çalışmada Denizli'deki tekstil sektöründe toplam kalite yönetimi konusu ile ilgilendik. Toplam kalite yönetimi, maliyetlerin düşmesi, verimliliğin artmasn ve en iyi faaliyetin ortaya koyulması için bir çalışma düzeni sergilemektedir. İşletmede toplam kalite yönetiminin uygulanmasıyla, hem çalışanların ve işverenlerin tatmini sağlanmakta hem de işletme rekabet koşullarında varlığını sürekli devam ettiremektedir. İşletmeler çevreleriyle birlikte bir sistemdir. Çevre sürekli bir değişim sergilemektedir. Değişen çevre koşullarına ayak uydurmak için işletmeler kendilerini de sürekli olarak yenilemelidirler. Bu sürekliliğin sağlanması da toplam kalite yönetimi ile mümkün olmaktadır. Çalışmada üç bölüm yer almaktadır. Birinci bölümde işletmeler açısından kalite kavramı ile kalitenin gelişimi ve kalite kontrolü ele alınmaktadır. İkinci bölümde toplam kalite yönetiminin amaçlan, felsefesi ve unsurları üzerinde durulmuştur. Daha sonra toplam kalite yönetimi açısından işletme fonksiyonlarına yer verilmiştir. Ayrıca, sürekli gelişme araçlarından bahsedilmiştir. Son bölümde de toplam kalite anlayışı açısından Denizli tekstil sektörü incelenmiştir. Sonuç olarak Denizli'deki tekstil sektöründeki birçok işletme toplam kalite yönetimi için hazır değildir.
Ill The purpose of this theises, research the total quality management what an important strategy for organizations. In this study, we interested in with total quality management subject in Denizli textile sector. Total quality management display a study arrangement for decrease of costs, increase of work productivity and create optimum activity. Both employees and employers are satisfied and consistently organization continue its life in competition conditions. Organizations are system with their environments. Environment shows change. Also organizations must continuously replaces themselves for conform to changeable environment conditions. This continuity is possible with total quality management. There are three sections in this study. In the first section, quality concept, quality development and quality control have been considered in term of organization. In the second section, we have given total quality manamegent's purposes, its phlosophy and elements. Later, we have discussed business functions in term of total quality management. Also we have discussed continuous development tools. In the last chapter we have studied Denizli textile sector in term of total quality management. As a result, many of the organizations in Denizli textile sector are not ready for total quality management.
Description: Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
URI: https://hdl.handle.net/11499/49345
Appears in Collections:Tez Koleksiyonu

Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

26
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.