Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/49408
Title: Beyağaç halk kültürü
Other Titles: The Folk culture of Beyağaç
Authors: Verim, Osman
Advisors: Arslan, Mustafa
Keywords: Halk Bilimi (Folklor)
Folklore
Denizli
Denizli
Denizli-Beyağaç
Denizli-Beyağaç
Folklor
Folklore
Halk inançları
Public beliefs
İnançlar
Beliefs
Publisher: Pamukkale Üniversitesi
Abstract: YÜKSEK LİSANS TEZİ BE YAĞAÇ HALK KÜLTÜRÜ Osman VERİM DANIŞMAN: Yard.Doç.Dr. Mustafa ARSLAN JÜRÎ Çalışmada sahaya gidilerek bizzat gözlem metoduyla ve birebir canlı kaynaklardan halk kültür unsurlarına ulaşılmaya çalışılmıştır. Araştırmanın temeline inmek için yazılı kaynaklar taranmış ilgili kurumlara gidilerek resmi kayıtlar ve bilgiler incelenmiştir. Ülkemizde de hissedilen halk bilim çalışmalarının yetersizliği araştırma sahamız olan Beyağaç'ta da gözlenmiştir. Bu çalışmaya kadar yöre ile ilgili araştırma yapılmadığı tespit edilmiştir. Bu olay çalışmamızı daha da önemli kılmıştır. Sonuç olarak yörede daha sonra yapılacak çalışmalara yardımcı olacağına inanarak yaptığımız araştırmanın Giriş bölümünde, saha çalışması hakkında genel bilgiler verilmiştir. Diğer iki bolümde Beyağaç'ın folklorunu değişik yönleriyle ortaya koymaya çabaladık. Yöre insanının yapısını ve buna bağlı olarak geçmişin derinliklerinden günümüze kadar uzanan kültürel dokusunun teknolojinin etkisiyle gelişen kültür erozyonunun karşısında hala direndiğini gördük.
Master thesis THE FOLKLOR OF BEYA?AÇ Osman Verim Supervisor: Yard. Doç.Dr.Mustafa ARSLAN Juriy: In this study triend to be reach culturel elements. For the descent to foundation of our search, written documans researched, gone to associations and examined the officials registrations and informations. Our search of area is Beyağaç. Until to this study there isn't ary search about Beyağaç's area. As a result first part of search, gawen about general know ledge of study zone. At other two parts we tried to be showed Beyağaç's folklore. We saw stucture of environs and cultural element. And we saw that they still resist in the presense of cultural erosion.
Description: Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
URI: https://hdl.handle.net/11499/49408
Appears in Collections:Tez Koleksiyonu

Show full item record



CORE Recommender

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.