Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/49625
Title: Denizli'nin Güney ilçesi ve havalisi folkloru
Other Titles: The folklor of Güney district of Denizli and it's surroundings
Authors: Kutludağ, Şerif
Advisors: Akkoyunlu, Ziyat
Keywords: Halk Bilimi (Folklor)
Folklore
Ağızlar
Dialects
Denizli-Güney
Denizli-Güney
Gelenekler
Traditions
Halk edebiyatı
Folk literature
Halk hekimliği
Folk medicine
Halk kültürü
Folk culture
Halk oyunları
Folk dances
İnançlar
Beliefs
Publisher: Pamukkale Üniversitesi
Abstract: YÜKSEK LİSANS TEZİ DENİZLİ'NİN GÜNEY İLÇESİ VE HAVALİSİ FOLKLORU ŞerifKUTLUDAĞ DANIŞMAN : Prof. Dr. Ziyat AKKOYUNLU 1997 - Sayfa 399 JÜRİ Bu çalışmada Denizli'nin Güney ilçesine özgü, halk bilimin inceleme sahasına giren kültür varlıklarının derlenmesi, yazılı belgelerin ve yaşayanların hatıralarında olanların bir araya getirilmesi, şu anda yaşayanların yok olmadan kayda geçirilerek gelecek kuşaklara aktarılması ve değişik alanlarda çalışan araştırmacılara malzeme sunulması amaçlanmıştır. Çalışmaya esas olması için yazılı kaynaklar taranmış, yerleşim yerleri yerinde incelenmiş, pek çok kaynak kişiyle yüz yüze görüşülerek veriler toplanmıştır. Defalarca sahaya gidilerek bizzat gözlem metoduyla kültürel unsurlar gözlemlenmiş, gerekli olanların fotoğrafı çekilmiştir. Hayat ve kültür karşısında halkın tepkisi, ilgisi ve yorumu anlaşılmaya çalışılmıştır. Bütün bu çalışmalar yapılırken verilere ulaşmada muhatabımız olan herkse karşı mümkün olduğunca dostça davramlarak yaptığımız çalışmalardan insanların mutluluk duymaları ve bize yardımda gönüllü olmalarına özen gösterilmiştir. Sonuç olarak yörede ilk yerleşimden bugüne bozulmadan gelen bir insan yapısı, buna bağlı olarak insan hayatının çok değişik safhalarında geçmişin derinliklerine uzanan zengin bir kültürel dokunun varlığı; bunun yanında modern hayat tarzının ve teknolojinin büyük bir hızla bu yörede de varlığını ve tesirlerini ortaya koyduğu, bu nedenle eski ile yeninin, gelenek ile modernizmin bir arada yaşadığı; yöre insanının Orta Asya'dan, atalarından yöreye taşıdıkları kültürel unsurları İslami ve batı tarzı değerlerle kaynaştırarak fakat her halükarda koruyarak yaşattıkları ortaya konmuştur. <*"..
II Master Thesis, THE FOLKLOR OF GÜNEY DISTRICT OF DENİZLİ AND İT'S SURROUNDİNGS Şerif KUTLU DA? Supervisor: Prof. Dr. Ziyat AKKOYUNLU Jury: In this study, it's aimed to gather the cultural components of peculiar to Denizli's Güney beside, to collect documents and memories of citizens, to transfer the living cultural components, to the next generations before death and to present the materials to the researchers who study in different fields. The literature was researched, the settlements were observed, and the data was collected by talking people to be basis of study. The cultural components were observed by visiting the region many times, and using observation method, the necessary ones were photographed. The reaction, interest and comments of citizens against life and culture is tried to be understood. During all these studies, we tried to be so kind to all the people whom we talked in data collection, so that they would be glad and be volunteer in helping. As a result, it was shown that a human behaviour coming uncorrupted from the first settlement in the region to present, according to this, in various phases of human life, the presence of a rich cultural texture going trough to depths of history; however modern life style and technology brings up its existing and effects also in this region with a great speed, because of this, the old and the new, the tradition, and modernism is living together. Also it was shown thai the citizens of the region kept the cultural components that they carried from the middle Asia, and their ancestors by going together with the Islamic and west style alive, but by all means preventing.
URI: https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=4J_FzTwlrMCH4qBROpXPHxBWBD9TYRYoa57qZ5GkHbQwJarJjNGWS73-fBhTxL5n
https://hdl.handle.net/11499/49625
Appears in Collections:Tez Koleksiyonu

Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

50
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.