Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/51454
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBayram, Ümmühan-
dc.date.accessioned2023-06-13T19:17:45Z-
dc.date.available2023-06-13T19:17:45Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.issn2602-3008-
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.32572/guntad.1219619-
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/1160624-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/51454-
dc.description.abstractGastronomik unsurlar destinasyonların tercih edilmesini ve destinasyona bağlılığı etkileme gücüne sahiptir. Gastronomi turizmi ise yerel mutfakların gastronomik kimliğini canlandırmakta ve seyahat edenlere yemek tarihi, geleneksel yemek tarifleri, yemek görgü kuralları ile bağlantılı otantik bir kültürel deneyim sunmaktadır. Bu deneyimi edinmek isteyenlerin sayısı ise sürekli artmakta ve gastronomi turlarına ilgi çoğalmaktadır. Bu nedenle araştırmanın amacı gastronomi turlarından memnun kalan tüketicilerin deneyimlerinin incelenmesiyle memnuniyetlerini oluşturan unsurların ortaya çıkarılmasıdır. Bu amaca yönelik olarak araştırmanın verilerini TripAdvisor seyahat uygulamasındaki 2022 yılında ilan edilen en iyiler kategorisinde yer alan en yüksek puanlı gastronomi turlarına ait çevrimiçi konuk değerlendirmeleri oluşturmaktadır. Bu bağlamda araştırmanın veri toplama yöntemi doküman incelemesi ve verilerin analizinde de içerik analizi kullanılmıştır. Gastronomi turlarında memnuniyeti etkileyen unsurlar olarak yiyecek ve içecekler, rehber ve tur hizmetleri ana temaları altında oluştuğu görülmektedir. Ayrıca araştırmanın sonunda gastronomi turlarının organizasyonuna ve bu turlardaki rehberlik hizmetlerine ilişkin önerilerde bulunulmuştur.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofGüncel turizm araştırmaları dergisi (Online)en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleGastronomi Turlarında Memnuniyet Yaratan Unsurlaren_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage219en_US
dc.identifier.endpage239en_US
dc.departmentPamukkale Universityen_US
dc.identifier.doi10.32572/guntad.1219619-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid1160624en_US
dc.institutionauthor-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeArticle-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
crisitem.author.dept21.01. Gastronomy and Culinary Arts-
Appears in Collections:TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Turizm Fakültesi Koleksiyonu
Files in This Item:
File SizeFormat 
document - 2024-04-17T152154.172.pdf704.2 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

46
checked on May 27, 2024

Download(s)

2
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check




Altmetric


Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.