Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/51484
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBaraz, Avni Barış-
dc.contributor.authorAtik, Ezgi-
dc.date.accessioned2023-06-13T19:19:14Z-
dc.date.available2023-06-13T19:19:14Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.issn2645-9116-
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.53353/atrss.1159888-
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/1158944-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/51484-
dc.description.abstractÜlkelerin ekonomilerinde önemli bir paya sahip olan turizm işletmeleri, küresel ve ulusal boyuttaki değişim ve gelişimlerden çok hızlı etkilenmektedir. Turizm sektöründe yer alan işletmeler, küresel ve ulusal boyuttaki değişimin etkilerini olumlu şekilde yönetmek, değişen ve gelişen çevre koşullarına uyum sağlayabilmek ve sektörde rekabet üstünlüğü sağlamak amacıyla stratejik bir araç olarak yenilik yönetiminden yararlanmaktadır. Hizmet sektörü içerisinde yer almanın da beraberinde getirdiği emek yoğun olma, stoklanamama ve ayrılmazlık gibi bazı özellikler, otel işletmelerinde yenilik kavramını diğer sektörlerden farklılaştırmaktadır. Bu araştırmanın amacı, otel işletmelerinde yeniliğe ilişkin geçerli ve güvenilir bir ölçek geliştirmektir. Bu amaçla yapılan araştırmada, Anadolu Üniversitesi’nde uzaktan öğrenim gören ve aynı zamanda otel çalışanı olan öğrenciler araştırma evreni olarak belirlenmiş, çevrimiçi anket tekniği ile toplam 546 öğrenciden elde edilen veriler analiz edilmiştir. Yapılan analizler sonucunda, otel işletmelerinde yeniliğin teknik yenilik ve yönetsel yenilik olmak üzere iki alt boyuttan oluştuğu belirlenmiştir. Geliştirilen ölçeğin ilgili literatüre otel işletmelerinde yeniliğin türlerinin belirlenmesi açısından katkı sağlayabileceği düşünülmektedir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofGSI Journals Serie A: Advancements in Tourism Recreation and Sports Sciencesen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleOtel İşletmelerinde Yenilik Ölçeği Geçerlilik ve Güvenilirlik Çalışmasıen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume6en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage129en_US
dc.identifier.endpage151en_US
dc.departmentPamukkale Universityen_US
dc.identifier.doi10.53353/atrss.1159888-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid1158944en_US
dc.institutionauthor-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeArticle-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
crisitem.author.dept21.01. Gastronomy and Culinary Arts-
Appears in Collections:TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Turizm Fakültesi Koleksiyonu
Files in This Item:
File SizeFormat 
10.53353-atrss.1159888-2587731.pdf681.01 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

36
checked on May 27, 2024

Download(s)

6
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check




Altmetric


Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.