Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/57509
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorÖzünlü, Orhan-
dc.contributor.authorYüksel, Fazilet Ceyda-
dc.contributor.authorErgezer, Haluk-
dc.date.accessioned2024-06-29T13:50:23Z-
dc.date.available2024-06-29T13:50:23Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.issn1300-3070-
dc.identifier.issn1309-6273-
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.15237/gida.GD24014-
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/1232085-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/57509-
dc.description.abstractBu çalışmada, orta dereceli beyaz şerit problemine sahip tavuk göğüs etlerinin nugget üretiminde kullanılabilme potansiyeli araştırılmış ve depolama boyunca (-18ºC, 90 gün) farklı oranlarda (%0, 20, 40, 80 ve 100) beyaz şerit problemli et ilavesiyle üretilen tavuk nuggetların fizikokimyasal özelliklerinde (pH, renk, TBARS ve tekstür profili) meydana gelen değişiklikler incelenmiştir. Nuggetların üretiminde kullanılan beyaz şeritli problemli et miktarının artışıyla örneklerdeki nem, protein ve kül miktarının azaldığı yağ miktarının ise arttığı gözlenmiştir. En yüksek kaplama yüzdesine 100N kodlu örneğin (%46.33) sahip olduğu ve 100N ile 20BŞ kodlu örnekler arasında anlamlı bir farklılığın olmadığı tespit edilmiştir (P >0.05). Beyaz şeritli et miktarının artışıyla örneklerdeki pişirme kayıpları ve pişirme verimi sonuçlarında bir dalgalanmanın olduğu görülmüştür. Depolamanın başlangıcında en düşük pH değerine 100N kodlu örneğin (5.83) sahip olduğu ve gruplar arasında önemli farklılıkların olduğu gözlenmiştir (P <0.05). Depolama boyunca (-18ºC, 90 gün) genellikle tüm örneklerin elastikiyet, adezif yapışkanlık ve çiğnenebilirlik, sarılık ve TBARS değerlerinde bir artışın sertlik, parlaklık ve kırmızılık değerlerinde ise önemli düşüşler saptanmıştır.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofGIDAen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleNugget üretiminde farklı oranlarda beyaz şerit problemli tavuk göğüs etinin kullanımıen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume49en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage252en_US
dc.identifier.endpage268en_US
dc.departmentPamukkale Universityen_US
dc.identifier.doi10.15237/gida.GD24014-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid1232085en_US
dc.institutionauthor-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeArticle-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
document (28).pdf1.07 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Google ScholarTM

Check




Altmetric


Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.