Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/58284
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorElgin, Şeyma-
dc.contributor.authorÖzünlü, Orhan-
dc.contributor.authorErgezer, Haluk-
dc.date.accessioned2024-11-20T18:05:18Z-
dc.date.available2024-11-20T18:05:18Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.29050/harranziraat.1416330-
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/1265451-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/58284-
dc.description.abstractBu çalışmada, 200, 300 ve 500 ppm konsantrasyonlarında hazırlanan kızılcık ekstraktları sığır köftelerine katkılanmış ve depolama boyunca (-18ºC, 6 ay) köftelerin fizikokimyasal özelliklerinde (pH, renk, toplam fenolik madde miktarı, antiradikal aktivite değeri, TBARS değeri ve karbonil içeriği) meydana gelen değişiklikler araştırılmıştır. Kızılcık ekstraktının köftelerdeki pH değerini önemli oranda (P<0,05) etkilediği tespit edilmiştir. Depolama boyunca köftelerin parlaklık (L*) ve kırmızılık (a*) değerlerinde düşüş yaşanırken sarılık (b*) değerlerinde ise önemli artışlar görülmüştür (P<0,05). Depolama boyunca tüm örneklerin toplam fenolik madde miktarında önemli düşüşler gözlenirken (P<0,05) oransal olarak en büyük düşüş (%50.11) K0 numaralı örnekte gerçekleşmiş ve bunu sırasıyla K200 (%26.20), K300 (%20.27) ve K500 (%10.96) numaralı örnekler takip etmiştir. Her bir analiz gününde gruplar arasında önemli farklılıkların olduğu (P<0,05) ve en büyük %ARA değerine K500 numaralı örneğin sahip olduğu görülmüştür. Artan konsantrasyonlardaki kızılcık ekstraktının köftelerdeki lipid ve protein oksidasyonunu önemli ölçüde engellediği gözlenmiştir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofHarran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleDonmuş muhafaza edilen pişmiş sığır köftelerinde doğal antioksidan olarak kızılcık (Cornus mas) ekstraktının kullanımıen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume28en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage304en_US
dc.identifier.endpage320en_US
dc.departmentPamukkale Universityen_US
dc.identifier.doi10.29050/harranziraat.1416330-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid1265451en_US
dc.institutionauthor-
item.openairetypeArticle-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextNo Fulltext-
item.languageiso639-1tr-
item.grantfulltextnone-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
Appears in Collections:TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Show simple item record



CORE Recommender

Google ScholarTM

Check




Altmetric


Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.