Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/58284
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Elgin, Şeyma | - |
dc.contributor.author | Özünlü, Orhan | - |
dc.contributor.author | Ergezer, Haluk | - |
dc.date.accessioned | 2024-11-20T18:05:18Z | - |
dc.date.available | 2024-11-20T18:05:18Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.29050/harranziraat.1416330 | - |
dc.identifier.uri | https://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/1265451 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/58284 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışmada, 200, 300 ve 500 ppm konsantrasyonlarında hazırlanan kızılcık ekstraktları sığır köftelerine katkılanmış ve depolama boyunca (-18ºC, 6 ay) köftelerin fizikokimyasal özelliklerinde (pH, renk, toplam fenolik madde miktarı, antiradikal aktivite değeri, TBARS değeri ve karbonil içeriği) meydana gelen değişiklikler araştırılmıştır. Kızılcık ekstraktının köftelerdeki pH değerini önemli oranda (P<0,05) etkilediği tespit edilmiştir. Depolama boyunca köftelerin parlaklık (L*) ve kırmızılık (a*) değerlerinde düşüş yaşanırken sarılık (b*) değerlerinde ise önemli artışlar görülmüştür (P<0,05). Depolama boyunca tüm örneklerin toplam fenolik madde miktarında önemli düşüşler gözlenirken (P<0,05) oransal olarak en büyük düşüş (%50.11) K0 numaralı örnekte gerçekleşmiş ve bunu sırasıyla K200 (%26.20), K300 (%20.27) ve K500 (%10.96) numaralı örnekler takip etmiştir. Her bir analiz gününde gruplar arasında önemli farklılıkların olduğu (P<0,05) ve en büyük %ARA değerine K500 numaralı örneğin sahip olduğu görülmüştür. Artan konsantrasyonlardaki kızılcık ekstraktının köftelerdeki lipid ve protein oksidasyonunu önemli ölçüde engellediği gözlenmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.title | Donmuş muhafaza edilen pişmiş sığır köftelerinde doğal antioksidan olarak kızılcık (Cornus mas) ekstraktının kullanımı | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 28 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.identifier.startpage | 304 | en_US |
dc.identifier.endpage | 320 | en_US |
dc.department | Pamukkale University | en_US |
dc.identifier.doi | 10.29050/harranziraat.1416330 | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 1265451 | en_US |
dc.institutionauthor | … | - |
item.openairetype | Article | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.fulltext | No Fulltext | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.grantfulltext | none | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
Appears in Collections: | TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
CORE Recommender
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.