Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/2081
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Saral, Ayşe | - |
dc.contributor.editor | Hacer Güner Gören | - |
dc.date.accessioned | 2017-09-28T12:11:43Z | |
dc.date.available | 2017-09-28T12:11:43Z | |
dc.date.issued | 2017-06 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/2081 | - |
dc.description.abstract | Günümüzde giderek artan rekabet ortamında işletmeler, bir adım önde olmak ve ayakta kalabilmek adına yüksek kalitede hizmet ve servis vermek durumundadırlar. Hedef pazarlarını sürekli olarak geliştirmek ve daha ucuz, kaliteli ve iyi hizmet verebilmek adına tedarik zinciri yönetimine yönelmelidirler. Bu çalışmada; bir gıda firması için tedarik zinciri ağının tasarım problemi iki aşamalı olarak ele alınmıştır. İlk aşamada firmaya ait bilgiler ve çalışma verileri doğrultusunda, Analitik Hiyerarşi Prosesi (AHP) yöntemi kullanılarak tedarikçilerin sıralanması ve en iyi tedarikçinin seçim problemi ele alınmıştır. Elde edilen tedarikçi sıralaması doğrultusunda hangi tedarikçiden ne kadar sipariş verilmesi gerektiği belirlenmiştir. İkinci aşamada ise tedarik zincirinin bir diğer elemanı olan dağıtım kanalı seçimi ve en iyi rotanın belirlenmesine odaklanılmıştır. Dağıtım kanalı seçiminde yine AHP yöntemi kullanılmış ve matematiksel model yardımıyla taşınacak optimum miktarlar belirlenmiştir. | en_US |
dc.description.abstract | In today's increasingly competitive environment, companies need to provide a high quality service in order to stay one step ahead and survive. In order to provide good quality and service and improve market sizes continously, companies should lead to supply chain management. In this study; the problem of designing a supply chain network for a food firm is considered in two stages. In the first stage, the ranking and selection decision of suppliers is analyzed using Analytical Hierarchy Process (AHP) method with the information and data of the firm. Based on the obtained results, it has been determined how much order should be given from which supplier. The second stage focuses on the selection of the distributor, which is another component of the supply chain and the determination of the best route. The AHP method has been used again in selecting the distributor and optimum quantities are determined via a mathematical model. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.publisher | Pamukkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Tedarikçi Seçimi | en_US |
dc.subject | Analitik Hiyerarşi Prosesi | en_US |
dc.subject | Dağıtım Kanalı | en_US |
dc.subject | Tedarik Zinciri | en_US |
dc.subject | Supplier Selection | en_US |
dc.subject | Analytic Hierarchy Process | en_US |
dc.subject | Distributor | en_US |
dc.subject | Supply Chain | en_US |
dc.title | Tedarik zinciri ağ tasarımı | en_US |
dc.title.alternative | Supply chain network design | en_US |
dc.type | Report | en_US |
dc.authorid | 38442 | - |
dc.relation.publicationcategory | Diğer | en_US |
local.message.claim | 2023-07-12T17:19:49.048+0300|||rp00643|||submit_approve|||dc_contributor_editor|||None | * |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.openairetype | Report | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
Appears in Collections: | Bilimsel Araştırma Projeleri Koleksiyonu |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Ayşe Saral.pdf | 2.11 MB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
414
checked on Feb 8, 2025
Download(s)
358
checked on Feb 8, 2025
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.