Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/25774
Title: | Yiyecek içecek ikramlarının hava yolu yolcu memnuniyetindeki yeri | Other Titles: | The Effect of Food and Beverage Refreshments on Airline Passenger Satisfaction | Authors: | Görkem, Onur Yağcı, Kamil Bayram, Murat |
Keywords: | Hava yolu sektörü Kabin içi yiyecek içecek servisi Konuk memnuniyeti |
Publisher: | Paradigma Akademi Basın Yayın Dağıtım | Source: | Görkem, O., Yağcı, K., & Bayram, M. (2018). The Effect of Food and Beverage Refreshments on Airline Passenger Satisfaction. 2nd International Congress of West Asia Tourism Research, 27-30 September, Van. Turkey | Abstract: | Hava yolu ulaşım sektöründe hizmet kalitesi konuk memnuniyetine ilişkin en önemli bileşenlerden biridir. Kabin içi yiyecek içecek ikramları ise hizmet kalitesinin en önemli bileşenlerinden biridir. Yiyecek içecek ikramları birçok havayolu firması için en önemli rekabet unsurlarından biri konumundadır. Bu doğrultuda kabin içi yiyecek içecek memnuniyeti ile tavsiye kararı arasındaki ilişkinin analiz edilmesi çalışmanın amacını oluşturmuştur. Araştırma verilerini skytrax.com üzerinden yapılan tüketici değerlendirmeleri oluşturmuştur. Bu doğrultuda 2017 yılı verilerine göre Avrupa’nın en iyi ilk üç hava yolu firması Lufthansa, Türk Hava Yolları ve Swiss International Air Lines firmalarının kabin içi yiyecek içecek ikramına ilişkin tüketici değerlendirmeleri ile tavsiye kararları analiz edilmiştir. Veri analizinde regrasyon, korelasyon ve varyans (ANOVA) testleri kullanılmıştır. Çalışma bulgularına göre Türk Hava Yolları’nın kabin içi ikramlar konusunda Türk mutfak lezzetlerini oldukça etkin kullandığı anlaşılmıştır. | URI: | https://hdl.handle.net/11499/25774 | ISBN: | 978-605-2292-64-8 |
Appears in Collections: | Turizm Fakültesi Koleksiyonu |
Show full item record
CORE Recommender
Page view(s)
64
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
26
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Altmetric
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.