Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/40542
Title: | Peyniraltı suyu katkılı şeftali nektarlarının bazı kimyasal ve duyusal özellikleri | Other Titles: | Determination of some chemical and sensory properties of whey added peach nectar | Authors: | Kadakal, Çetin Özkal, S. Gökhan Nas, Sebahattin |
Keywords: | Gıda Bilimi ve Teknolojisi | Abstract: | Şeftali nektarına değişik oranlarda peyniraltı suyu ve şeker ilavesi ile üretilen ve pastörize edilen içecekler, 0, 1, 2 ve 3 ay 4±1°C'de depolandıktan sonra değişik kalite kriterleri açısından değerlendirilmiştir. Araştırmanın sonucunda, şeftali nektarına peyniraltı suyu ilave edilerek üretilen içeceklerin pH değerinin 3,35 - 3,69, titrasyon asitliğinin 0,32 - 0,39 mg/100 ml arasında değiştiği saptanmıştır. Depolama süresince, içeceklerin askorbik asit içeriğinde azalma belirlenirken, invert şeker ve renk değerlerinde önemli bir değişim saptanmamıştır. Duyusal değerlendirme sonucu, 10 farklı formülasyondaki içeceklerden en fazla beğeniyi %12 peyniraltı suyu ve %2 şeker katkılı içecek ile %16 peyniraltı suyu katkılı içecek, en düşük beğeniyi ise %12 peyniraltı suyu katkılı içecek kazanmıştır. Üretilen içeceklerin 3 ay depolanması sonucunda duyusal açıdan tüketilebilecek nitelikte olduğu sonucuna varılmıştır. | URI: | https://hdl.handle.net/11499/40542 | ISSN: | 1300-2988 |
Appears in Collections: | Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Show full item record
CORE Recommender
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.