Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/40631
Title: Değişik süt ve bitkisel yağ örneklerinin ısıl iletkenlik değerlerinin deneysel olarak belirlenmesi
Other Titles: Experimental determination of thermal condutivity of various milk and vegetable oil products
Authors: Özkal, Sami Gökhan
Tülek, Yahya
Keywords: Fizikokimya;Malzeme Bilimleri, Özellik ve Test
Abstract: Değişik süt ve bitkisel yağ örneklerinin ısıl iletkenlik değerleri 25° ile 75° C sıcaklık aralığında belir-lenmiştir. Kuru maddesi yüksek olan süt örneklerinin daha küçük ısıl iletkenlik değerine sahip olduğu belirlenmiştir. Sıcaklık artışı ile süt örneklerinin ısıl iletkenlik değerleri yükselmiştir. Yağ örneklerinin ısıl iletkenlik değerleri birbirine yakın bulunurken, sıcaklıktaki artış ile belirgin bir değişme göstermediği saptanmıştır. Ayrıca, süt örneklerinin ısıl iletkenliğinin sıcaklığa bağlı olarak hesaplanmasını sağlayacak matematiksel modellemeler oluşturulmuştur.
URI: https://hdl.handle.net/11499/40631
ISSN: 1300-0160
1303-6157
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection

Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

126
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.