Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/40733
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Mercan, Nazime | - |
dc.contributor.author | Yüksekdağ, Nur Zehra | - |
dc.contributor.author | Yılmaz, Miraç | - |
dc.contributor.author | Çelik, Gökçen Yuvalı | - |
dc.contributor.author | Beyatlı, Yavuz | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:00:10Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:00:10Z | - |
dc.date.issued | 2002 | - |
dc.identifier.issn | 1302-5821 | - |
dc.identifier.issn | - | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/40733 | - |
dc.description.abstract | Çalışmada Karaman, Aydın ve Malatya 'dan temin edilen an sütlerinin B. subtilis ATCC 6633, B. megaterium RSKK 578, B. cereus F2, S. aureus ATCC 2392, M. luteus NRLL.B-4375, M.flavus, E. coli NRLL,B-704, P. fluorescent RSKK 240, P. aeroginosa ATCC 29212 üzerine antimikrobiyal etkisi incelenmiştir. Malatya ve Aydın il merkezlerinden temin edilen arı sütle-rinin test bakterileri üzerinde etkisi olmadığı tespit edilirken, en yüksek antimikrobiyal etki Ka-raman'dan temin edilen arı sütünde belirlenmiştir. Bu sütün test edilen bazı bakteriler üzerin-de 3,5-14,5 mm inhibisyon zon çapı meydana getirdiği gözlenmiştir. Test edilen 9 bakteriden yalnız 6'sı üzerinde etkili olan arı sütünün, miktar artışına paralel olarak bakteriler üzerinde etkisinin arttığı da gözlenmiştir. Özellikle an sütünün 0,5 mg/1 ve 1 mg/l miktarları bakteri ge-lişimini inhibe etmiştir. Ayrıca arı sütünün bazı antibiyotiklere kıyasla bakteriler üzerinde da-ha etkili olduğu gözlenmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Mellifera | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/closedAccess | en_US |
dc.subject | Ziraat Mühendisliği | en_US |
dc.title | Çeşitli illerden toplanan arı sütünün antimikrobiyal aktivitesinin incelenmesi | en_US |
dc.title.alternative | Examination on the anti-microbial activity of royal jelly collected from different provinces | en_US |
dc.type | Other | en_US |
dc.identifier.volume | 2 | en_US |
dc.identifier.issue | 4 | en_US |
dc.identifier.startpage | 22 - 25 | - |
dc.identifier.startpage | 22 | en_US |
dc.identifier.endpage | 25 | en_US |
dc.trdizinedit | $$TRDizinEdit$$ | - |
dc.relation.publicationcategory | Diğer | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 28870 | en_US |
dc.owner | Pamukkale_University | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.openairetype | Other | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.fulltext | No Fulltext | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.grantfulltext | none | - |
crisitem.author.dept | 17.02. Biology | - |
Appears in Collections: | Fen-Edebiyat Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
CORE Recommender
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.