Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/40765
Title: | Elma çürüklük düzeyinin elma suyunun patulin ve fumarik asit düzeyine etkisi | Other Titles: | Effect of rotten propertion of apple on patulin and fumaric acid content of apple juice | Authors: | Kadakal, Çetin Nas, Sebahattin Poyrazoğlu, Ender Şimşek, Atilla |
Keywords: | Biyoloji | Abstract: | Bu araştırmada Golden delicious çeşidi elmalar yüzeydeki çürüme oranı dikkate alınarak tek tek incelenmiş ve sağlam, %30, %60 ve %100'ü çürük şeklinde sınıflandırılmıştır. Sınıflandırılan elmalar, elma suyuna işlenmiştir. Elde edilen elma suyu örneklerinde patulln, fumarik asit, HMF, pH, brlks ve Hunter L, a ve b değerleri belirlenmiştir. Çürüme oranı %30, %60 ve %100 olan Golden delicious elmalarından üretilen berrak elma sularının patulln içeriği, sırasıyla 36.2-508.5 fjg/kg, 96.1-1153.2 fjg/kg, 66.7-564.7 /Jg/kg sınırları arasında belirlenmiştir. Sağlam, %30, %60 ve %100 çürük Golden delicious elmalarından üretilen berrak elma sularının fumarik asit miktarının ise sırasıyla 0.00-0.25 mg/kg, 0.30-0.64 mg/kg, 0.61-1.95 mg/kg, 0.93-3.16 mg/kg arasında olduğu saptanmıştır. | URI: | https://hdl.handle.net/11499/40765 | ISSN: | 1300-3070 1309-6273 |
Appears in Collections: | Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document (2).pdf | 600.71 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.