Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/40765
Title: Elma çürüklük düzeyinin elma suyunun patulin ve fumarik asit düzeyine etkisi
Other Titles: Effect of rotten propertion of apple on patulin and fumaric acid content of apple juice
Authors: Kadakal, Çetin
Nas, Sebahattin
Poyrazoğlu, Ender
Şimşek, Atilla
Keywords: Biyoloji
Abstract: Bu araştırmada Golden delicious çeşidi elmalar yüzeydeki çürüme oranı dikkate alınarak tek tek incelenmiş ve sağlam, %30, %60 ve %100'ü çürük şeklinde sınıflandırılmıştır. Sınıflandırılan elmalar, elma suyuna işlenmiştir. Elde edilen elma suyu örneklerinde patulln, fumarik asit, HMF, pH, brlks ve Hunter L, a ve b değerleri belirlenmiştir. Çürüme oranı %30, %60 ve %100 olan Golden delicious elmalarından üretilen berrak elma sularının patulln içeriği, sırasıyla 36.2-508.5 fjg/kg, 96.1-1153.2 fjg/kg, 66.7-564.7 /Jg/kg sınırları arasında belirlenmiştir. Sağlam, %30, %60 ve %100 çürük Golden delicious elmalarından üretilen berrak elma sularının fumarik asit miktarının ise sırasıyla 0.00-0.25 mg/kg, 0.30-0.64 mg/kg, 0.61-1.95 mg/kg, 0.93-3.16 mg/kg arasında olduğu saptanmıştır.
URI: https://hdl.handle.net/11499/40765
ISSN: 1300-3070
1309-6273
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection

Files in This Item:
File SizeFormat 
document (2).pdf600.71 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

90
checked on Feb 8, 2025

Download(s)

2
checked on Feb 8, 2025

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.