Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/40765
Title: | Elma çürüklük düzeyinin elma suyunun patulin ve fumarik asit düzeyine etkisi | Other Titles: | Effect of rotten propertion of apple on patulin and fumaric acid content of apple juice | Authors: | Kadakal, Çetin Nas, Sebahattin Poyrazoğlu, Ender Şimşek, Atilla |
Keywords: | Biyoloji | Abstract: | Bu araştırmada Golden delicious çeşidi elmalar yüzeydeki çürüme oranı dikkate alınarak tek tek incelenmiş ve sağlam, %30, %60 ve %100'ü çürük şeklinde sınıflandırılmıştır. Sınıflandırılan elmalar, elma suyuna işlenmiştir. Elde edilen elma suyu örneklerinde patulln, fumarik asit, HMF, pH, brlks ve Hunter L, a ve b değerleri belirlenmiştir. Çürüme oranı %30, %60 ve %100 olan Golden delicious elmalarından üretilen berrak elma sularının patulln içeriği, sırasıyla 36.2-508.5 fjg/kg, 96.1-1153.2 fjg/kg, 66.7-564.7 /Jg/kg sınırları arasında belirlenmiştir. Sağlam, %30, %60 ve %100 çürük Golden delicious elmalarından üretilen berrak elma sularının fumarik asit miktarının ise sırasıyla 0.00-0.25 mg/kg, 0.30-0.64 mg/kg, 0.61-1.95 mg/kg, 0.93-3.16 mg/kg arasında olduğu saptanmıştır. | URI: | https://hdl.handle.net/11499/40765 | ISSN: | 1300-3070 1309-6273 |
Appears in Collections: | Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document (2).pdf | 600.71 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
130
checked on Sep 8, 2025
Download(s)
18
checked on Sep 8, 2025
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.