Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/40784
Title: Türkiye'nin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin özellikleri II. Reolojik özellikler
Other Titles: Some peroperties of flour types produced in different region of Turkey II. Rheological properties
Authors: Ekinci, Raci
Ünal, Sezgin
Kadakal, Çetin
Keywords: Biyoloji;Çevre Bilimleri;Orman Mühendisliği
Abstract: Bu araştırmada Türkiye'nin 7 ayrı bölgesine alt 19 farklı ilde un üretimi yapan 30 fabrikadan sağlanan (30 adet Tip 1, 30 adet Tip 2 ve 26 adet Tip 3) un-örnekleri ekstensogram ve farinogram özellikleri açısından incelenmiştir. Un tipleri açısından ortalama gelişme süresi ve su kaldırma değerleri arasında önemli farklılıklar olduğu, diğer özelliklerdeki farklılıkların ise istatistiksel olarak önemli olmadığı tespit edilmiştir. Farklı fabrikalara alt unların ekstensogram değerlerinden; 90 ve 135. dakika uzayabilme yeteneği, 45,90 ve 135. dakika uzamaya karşı direnç, 45,90 ve 135. dakika maksimum uzama direnci He 45,90 ve 135. dakika enerji değerleri, farinogram değerlerinden stabilite süresi, yumuşama derecesi ve su kaldırma derecesi değerleri arasındaki farklılıklar istatistiksel olarak önemli bulunmuştur.
URI: https://hdl.handle.net/11499/40784
ISSN: 1300-3070
1309-6273
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection

Files in This Item:
File SizeFormat 
document (3).pdf474.79 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

44
checked on May 27, 2024

Download(s)

4
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.