Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/40784
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorEkinci, Raci-
dc.contributor.authorÜnal, Sezgin-
dc.contributor.authorKadakal, Çetin-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:00:42Z-
dc.date.available2022-05-17T12:00:42Z-
dc.date.issued2003-
dc.identifier.issn1300-3070-
dc.identifier.issn1309-6273-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/40784-
dc.description.abstractBu araştırmada Türkiye'nin 7 ayrı bölgesine alt 19 farklı ilde un üretimi yapan 30 fabrikadan sağlanan (30 adet Tip 1, 30 adet Tip 2 ve 26 adet Tip 3) un-örnekleri ekstensogram ve farinogram özellikleri açısından incelenmiştir. Un tipleri açısından ortalama gelişme süresi ve su kaldırma değerleri arasında önemli farklılıklar olduğu, diğer özelliklerdeki farklılıkların ise istatistiksel olarak önemli olmadığı tespit edilmiştir. Farklı fabrikalara alt unların ekstensogram değerlerinden; 90 ve 135. dakika uzayabilme yeteneği, 45,90 ve 135. dakika uzamaya karşı direnç, 45,90 ve 135. dakika maksimum uzama direnci He 45,90 ve 135. dakika enerji değerleri, farinogram değerlerinden stabilite süresi, yumuşama derecesi ve su kaldırma derecesi değerleri arasındaki farklılıklar istatistiksel olarak önemli bulunmuştur.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofGIDAen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBiyoloji;Çevre Bilimleri;Orman Mühendisliğien_US
dc.titleTürkiye'nin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin özellikleri II. Reolojik özellikleren_US
dc.title.alternativeSome peroperties of flour types produced in different region of Turkey II. Rheological propertiesen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume28en_US
dc.identifier.issue5en_US
dc.identifier.startpage473 - 478-
dc.identifier.startpage473en_US
dc.identifier.endpage478en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid30053en_US
dc.ownerPamukkale_University-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.cerifentitytypePublications-
item.languageiso639-1tr-
item.grantfulltextopen-
item.openairetypeArticle-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
document (3).pdf474.79 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

66
checked on Aug 24, 2024

Download(s)

10
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.