Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/40784
Title: | Türkiye'nin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin özellikleri II. Reolojik özellikler | Other Titles: | Some peroperties of flour types produced in different region of Turkey II. Rheological properties | Authors: | Ekinci, Raci Ünal, Sezgin Kadakal, Çetin |
Keywords: | Biyoloji;Çevre Bilimleri;Orman Mühendisliği | Abstract: | Bu araştırmada Türkiye'nin 7 ayrı bölgesine alt 19 farklı ilde un üretimi yapan 30 fabrikadan sağlanan (30 adet Tip 1, 30 adet Tip 2 ve 26 adet Tip 3) un-örnekleri ekstensogram ve farinogram özellikleri açısından incelenmiştir. Un tipleri açısından ortalama gelişme süresi ve su kaldırma değerleri arasında önemli farklılıklar olduğu, diğer özelliklerdeki farklılıkların ise istatistiksel olarak önemli olmadığı tespit edilmiştir. Farklı fabrikalara alt unların ekstensogram değerlerinden; 90 ve 135. dakika uzayabilme yeteneği, 45,90 ve 135. dakika uzamaya karşı direnç, 45,90 ve 135. dakika maksimum uzama direnci He 45,90 ve 135. dakika enerji değerleri, farinogram değerlerinden stabilite süresi, yumuşama derecesi ve su kaldırma derecesi değerleri arasındaki farklılıklar istatistiksel olarak önemli bulunmuştur. | URI: | https://hdl.handle.net/11499/40784 | ISSN: | 1300-3070 1309-6273 |
Appears in Collections: | Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document (3).pdf | 474.79 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
66
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
10
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.