Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/40845
Title: Alabalıkların (O.Mykiss w., 1792) donma ve çözünme süreleri üzerine dondurma sıcaklığı ve hava sirkülasyonunun etkileri
Other Titles: The effects of freezing temperature and air circulation rates on freeezing and thawing times of the rainbow trout (O.mykiss W., 1792)
Authors: Ekinci, Raci
Yapar, Aydın
Abstract: Bu araştırmada, üç farklı (-30,-35 ve -40°C ) sıcaklıkta ve iki farklı (O m/s, 2m/s) hava sirkülasyonunda dondurulan alabalıkların (O.mykiss W.,1792) donma ve çözünme zamanları deneysel olarak belirlenmiştir. Elde edilen bulgulara göre, uygulanan dondurma sıcaklıkları ve hava sirkülasyonlarının ön soğutma ve donma zamanları üzerine önemli (p<0.05) etkisinin olduğu belirlenmiştir. Ancak dondurma sıcaklıkları ve hava sirkülasyonlarının, çözünme zamanı üzerine etkisinin önemli olmadığı (p>0.05) bulunmuştur. Sonuç olarak, düşük dondurma derecelerinde ve artan hava sirkülasyonunda, donma zamanının kısaldığı tespit edilmiştir. Dondurma amacıyla uygulanan sıcaklık ve hava sirkülasyonu ile çözünme zamanının değişmediği belirlenmiştir.
URI: https://hdl.handle.net/11499/40845
ISSN: 1300-2708
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection

Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

74
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.