Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/42261
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorGül, Hülya-
dc.contributor.authorAcun, Sultan-
dc.contributor.authorTürk Aslan, Sinem-
dc.contributor.authorÖztürk, Ayşe-
dc.contributor.authorKara, Burhan-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:12:27Z-
dc.date.available2022-05-17T12:12:27Z-
dc.date.issued2012-
dc.identifier.issn1300-3496-
dc.identifier.issn2149-2182-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/42261-
dc.description.abstractBu çalışma, Türkiyenin Göller Bölgesinde yetiştirilen bazı buğday çeşitlerinin fiziksel özelliklerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çeşitler Isparta ve Burdur ili il merkezi, ilçeleri ve bu ilçelerden seçilen 5 farklı köyden 2011 yılı hasat döneminde toplanmıştır. Bu alanlardan; Sert Buğday (Bağıllı), Kırmızı Kazmalı Buğday, Lavanta, Kırmızı Buğday, Burgaz, Osmaniye ve Yunak (yerel genotipler), Kızıltan-91, İzmir 85, Bezostoya, Ankara 98, Sönmez 2001, Çeşit-1252, Hatay 86, Mirzabey, Kunduru-1149, Gerek-79, Gediz-75 ve Cumhuriyet-75 (tescilli ticari çeşitler) olmak üzere 19 adet buğday çeşidi toplanmıştır. Laboratuvara getirilen buğday örneklerinde fiziksel özellikler tesadüf parselleri deneme desenine göre 3 tekerrürlü olarak yapılmıştır. TS 2974 buğday standardına göre toplanan buğdayların sağlam tane ve yabancı madde içerikleri bakımından 4 çeşit 2. derece, 5 çeşit 3. derece ve 10 çeşit derece dışı sınıfına girmiştir. Bin tane ağırlıkları bakımından ekmeklik çeşitlerinde Mirzabey, makarnalıklarda Kunduru 1149, hektolitre ağırlıkları bakımından ekmeklik çeşitlerinde Sönmez 2001, makarnalıklarda Burgaz çeşitleri en yüksek değerlere sahip çeşitlerdir. İrilik ve homojenlik değerleri bakımından genellikle iri-homojen, tane sertliği, camsılık ve dönme bakımından ise düşük camsılık ve yüksek dönme oranına sahip oldukları tespit edilmiştir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofDerimen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliği;Bahçe Bitkileri;Biyoloji;Çevre Bilimlerien_US
dc.titleGöller Bölgesi'nde yetiştirilen bazı buğday çeşitlerinin fiziksel özelliklerien_US
dc.title.alternativePhysical characteristics of some wheat genot ypes cultivated in lake district of Turkeyen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume29en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage21 - 32-
dc.identifier.startpage21en_US
dc.identifier.endpage32en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid140833en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.grantfulltextnone-
item.fulltextNo Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeArticle-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
crisitem.author.dept38.03. Hotel, Restaurant and Catering-
Appears in Collections:Tavas Meslek Yüksekokulu Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

228
checked on Apr 14, 2025

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.