Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/42620
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorIşık, Fatma-
dc.contributor.authorÇelik, İlyas-
dc.contributor.authorYılmaz, Yusuf-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:17:13Z-
dc.date.available2022-05-17T12:17:13Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.issn1304-7582-
dc.identifier.issn2148-015X-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/42620-
dc.description.abstractTürkiye'de tarhana üretimindebazı bölgelerde domates ve biber püresi yerine kızılcık püresi kullanılmaktadır. Bu çalışmada kızılcık püresinin tarhananın bazı özellikleri üzerine etkisi araştırılmıştır. Kızılcık ilaveli tarhana hamurunun pH değerinin (3.6) geleneksel tarhana hamurundan (4.4) önemli derecede düşük olduğu bulunmuştur. Her iki tarhana örneğinin de benzer kimyasal özellikler göstermelerine rağmen tarhana formülasyonuna kızılcık ilave etmenin çorba rengini açtığı, kırmızılık ve sarılık değerlerini de azalttığı saptanmıştır. Çalışmada ayrıca tarhanaların antioksidan aktivitelerinin benzer olduğu ve tarhana çorbalarının 35, 40, 50, 60 and 70°C'de pseudoplastik akış davranışı (n< 1) gösterdikleri de tespit edilmiştir. Sıcaklığın kızılcık ilaveli tarhana çorbalarının akış davranış indisi ve kıvam katsayısı üzerine etkisi önemsizdir (p> 0.05). Geleneksel tarhana ve kızılcık ilaveli tarhana, duyusal analizlerde benzer puanlar almışlardır. Çalışma, kızılcığın tarhana üretiminde kullanım açısından iyi bir potansiyel teşkil edebileceğini göstermiştir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofAkademik Gıdaen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titleEffect of Cornelian Cherry Use on Physical and Chemical Properties of Tarhanaen_US
dc.title.alternativeTarhananın Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerine Kızılcık Kullanımının Etkisien_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume12en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage34 - 40-
dc.identifier.startpage34en_US
dc.identifier.endpage40en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid224977en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeArticle-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
document (84).pdf129.17 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

40
checked on May 27, 2024

Download(s)

2
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.