Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/42620
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Işık, Fatma | - |
dc.contributor.author | Çelik, İlyas | - |
dc.contributor.author | Yılmaz, Yusuf | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:17:13Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:17:13Z | - |
dc.date.issued | 2014 | - |
dc.identifier.issn | 1304-7582 | - |
dc.identifier.issn | 2148-015X | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/42620 | - |
dc.description.abstract | Türkiye'de tarhana üretimindebazı bölgelerde domates ve biber püresi yerine kızılcık püresi kullanılmaktadır. Bu çalışmada kızılcık püresinin tarhananın bazı özellikleri üzerine etkisi araştırılmıştır. Kızılcık ilaveli tarhana hamurunun pH değerinin (3.6) geleneksel tarhana hamurundan (4.4) önemli derecede düşük olduğu bulunmuştur. Her iki tarhana örneğinin de benzer kimyasal özellikler göstermelerine rağmen tarhana formülasyonuna kızılcık ilave etmenin çorba rengini açtığı, kırmızılık ve sarılık değerlerini de azalttığı saptanmıştır. Çalışmada ayrıca tarhanaların antioksidan aktivitelerinin benzer olduğu ve tarhana çorbalarının 35, 40, 50, 60 and 70°C'de pseudoplastik akış davranışı (n< 1) gösterdikleri de tespit edilmiştir. Sıcaklığın kızılcık ilaveli tarhana çorbalarının akış davranış indisi ve kıvam katsayısı üzerine etkisi önemsizdir (p> 0.05). Geleneksel tarhana ve kızılcık ilaveli tarhana, duyusal analizlerde benzer puanlar almışlardır. Çalışma, kızılcığın tarhana üretiminde kullanım açısından iyi bir potansiyel teşkil edebileceğini göstermiştir. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Akademik Gıda | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Gıda Bilimi ve Teknolojisi | en_US |
dc.title | Effect of Cornelian Cherry Use on Physical and Chemical Properties of Tarhana | en_US |
dc.title.alternative | Tarhananın Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerine Kızılcık Kullanımının Etkisi | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 12 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.identifier.startpage | 34 - 40 | - |
dc.identifier.startpage | 34 | en_US |
dc.identifier.endpage | 40 | en_US |
dc.trdizinedit | $$TRDizinEdit$$ | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 224977 | en_US |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.openairetype | Article | - |
item.grantfulltext | open | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
Appears in Collections: | Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document (84).pdf | 129.17 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
72
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
10
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.