Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/42913
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Özgören, Ezgi | - |
dc.contributor.author | Yapar, Aydın | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:19:59Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:19:59Z | - |
dc.date.issued | 2015 | - |
dc.identifier.issn | 2149-0473 | - |
dc.identifier.issn | 2149-0473 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/42913 | - |
dc.description.abstract | Zenginleştirme, gıdaların hazırlanması ve saklanması sırasında kayba uğrayan gıda bileşenlerinin yerine konması ve temel gıda maddelerinin yetersiz tüketiminden ileri gelen hastalıkların önlenmesi gibi amaçlarla gerçekleştirilmektedir. Unlu mamuller içerisinde ekmekten sonra en çok tüketilen gıda maddesi olan makarnanın her yaş grubundan bireyler tarafından sevilerek tüketilmesi nedeniyle zenginleştirilmesine yönelik yapılan değişik çalışmalar bulunmaktadır. Makarnanın besleyici değerini arttırmak için farklı kaynaklarla zenginleştirilmesi yoluna gidilmiştir. Bununla birlikte, çalışmalarda makarnanın tekstürel özellikleri, antioksidan özellikleri ve duyusal özellikleri de incelenmiştir. Bu çalışmada değişik amaçlarla makarnanın zenginleştirilmesine yönelik uygulamalar anlatılmıştır. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Journal of Food and Health Science | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Gıda Bilimi ve Teknolojisi | en_US |
dc.title | MAKARNANIN ZENGİNLEŞTİRİLMESİNE YÖNELİK YAKLAŞIMLAR | en_US |
dc.title.alternative | Approaches for Enrichment of Pasta | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 1 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.identifier.startpage | 103 - 108 | - |
dc.identifier.startpage | 103 | en_US |
dc.identifier.endpage | 108 | en_US |
dc.trdizinedit | $$TRDizinEdit$$ | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 218556 | en_US |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.openairetype | Article | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.grantfulltext | open | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
Appears in Collections: | Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document (1).pdf | 214.96 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
212
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
142
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.