Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/42913
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorÖzgören, Ezgi-
dc.contributor.authorYapar, Aydın-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:19:59Z-
dc.date.available2022-05-17T12:19:59Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.issn2149-0473-
dc.identifier.issn2149-0473-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/42913-
dc.description.abstractZenginleştirme, gıdaların hazırlanması ve saklanması sırasında kayba uğrayan gıda bileşenlerinin yerine konması ve temel gıda maddelerinin yetersiz tüketiminden ileri gelen hastalıkların önlenmesi gibi amaçlarla gerçekleştirilmektedir. Unlu mamuller içerisinde ekmekten sonra en çok tüketilen gıda maddesi olan makarnanın her yaş grubundan bireyler tarafından sevilerek tüketilmesi nedeniyle zenginleştirilmesine yönelik yapılan değişik çalışmalar bulunmaktadır. Makarnanın besleyici değerini arttırmak için farklı kaynaklarla zenginleştirilmesi yoluna gidilmiştir. Bununla birlikte, çalışmalarda makarnanın tekstürel özellikleri, antioksidan özellikleri ve duyusal özellikleri de incelenmiştir. Bu çalışmada değişik amaçlarla makarnanın zenginleştirilmesine yönelik uygulamalar anlatılmıştır.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofJournal of Food and Health Scienceen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titleMAKARNANIN ZENGİNLEŞTİRİLMESİNE YÖNELİK YAKLAŞIMLARen_US
dc.title.alternativeApproaches for Enrichment of Pastaen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume1en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage103 - 108-
dc.identifier.startpage103en_US
dc.identifier.endpage108en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid218556en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.openairetypeArticle-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1tr-
item.grantfulltextopen-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
document (1).pdf214.96 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

212
checked on Aug 24, 2024

Download(s)

142
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.