Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/42913
Title: MAKARNANIN ZENGİNLEŞTİRİLMESİNE YÖNELİK YAKLAŞIMLAR
Other Titles: Approaches for Enrichment of Pasta
Authors: Özgören, Ezgi
Yapar, Aydın
Keywords: Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Abstract: Zenginleştirme, gıdaların hazırlanması ve saklanması sırasında kayba uğrayan gıda bileşenlerinin yerine konması ve temel gıda maddelerinin yetersiz tüketiminden ileri gelen hastalıkların önlenmesi gibi amaçlarla gerçekleştirilmektedir. Unlu mamuller içerisinde ekmekten sonra en çok tüketilen gıda maddesi olan makarnanın her yaş grubundan bireyler tarafından sevilerek tüketilmesi nedeniyle zenginleştirilmesine yönelik yapılan değişik çalışmalar bulunmaktadır. Makarnanın besleyici değerini arttırmak için farklı kaynaklarla zenginleştirilmesi yoluna gidilmiştir. Bununla birlikte, çalışmalarda makarnanın tekstürel özellikleri, antioksidan özellikleri ve duyusal özellikleri de incelenmiştir. Bu çalışmada değişik amaçlarla makarnanın zenginleştirilmesine yönelik uygulamalar anlatılmıştır.
URI: https://hdl.handle.net/11499/42913
ISSN: 2149-0473
2149-0473
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection

Files in This Item:
File SizeFormat 
document (1).pdf214.96 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

212
checked on Aug 24, 2024

Download(s)

142
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.