Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/43104
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorGül, Hülya-
dc.contributor.authorGül, Mevlüt-
dc.contributor.authorAcun, Sultan-
dc.contributor.authorAslan, Sinem Türk-
dc.contributor.authorÖztürk, Ayşe-
dc.contributor.authorKara, Burhan-
dc.contributor.authorAkman, Zekeriya-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:22:30Z-
dc.date.available2022-05-17T12:22:30Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.issn2148-127X-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/43104-
dc.description.abstractÇalışmanın temel hedefi Isparta-Burdur illerinde buğday üretimindeki tohum kullanım yapısının tespiti ve üretimin geliştirilmesidir. Araştırmada kullanılan birincil veriler, bölgede buğday yetiştiriciliği yapan işletmelerden anket yöntemi ile elde edilmiştir. Buğday yetiştiriciliği yapan 150 işletmeden elde edilen veriler 2011 üretim dönemine aittir. Buğday üretiminde işletme genel ortalamasında işletmecilerin karşılaştığı sorunların başında ürün fiyatının düşük olması, girdi fiyatlarının yüksekliği gelmektedir. İşletmecilerin buğday üretiminin geliştirilmesinin, üretimde kullanılan mazot, ilaç, gübre gibi girdi maliyetlerinin düşürülmesi ile sağlanabileceğini ifade etmişlerdir. Buğday tarımında tohum ilaçlaması bölgede işletmelerin %97,3ünde yapılmaktadır. Buğday tarımında üretim sonrası buğday ürününün depolama durumu ise görüşülen işletmelerin %52,7sinde söz konusudur. İşletmelerin %74,7si yetiştirdiği buğday çeşidini bilmektedir. İşletmelerin %52sinde de sertifikalı tohum kullanımının olduğu saptanmıştır. Sertifikalı tohum kullanım oranı Isparta ilinde daha yüksektir (%69,3). İstatistikî olarak da iller arasında sertifikalı tohum kullanımında farklılık bulunmaktadır. Bölgede işletmelerin sertifikalı tohum kullanımı konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığı saptanmıştır. Dolayısıyla bu konuda yayımcılar tarafından üreticiye bilgi aktarımı gerekmektedir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofTürk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliği;Bahçe Bitkilerien_US
dc.titleTarım İşletmelerinde Buğday Tohumu Kullanımı ve Sorunları: Burdur ve Isparta İlleri Örneğien_US
dc.title.alternativeUsage Level of Wheat Varieties and Problems in Agricultural Farms: A Case Study for Burdur and Isparta Provinceen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume3en_US
dc.identifier.issue9en_US
dc.identifier.startpage732en_US
dc.identifier.endpage741en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid188245en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.grantfulltextopen-
item.openairetypeArticle-
item.cerifentitytypePublications-
item.languageiso639-1tr-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.dept38.03. Hotel, Restaurant and Catering-
Appears in Collections:Tavas Meslek Yüksekokulu Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
document (12).pdf668.87 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

92
checked on Jul 21, 2025

Download(s)

44
checked on Jul 21, 2025

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.