Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/43109
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorKerimoğlu, Burcu Öztürk-
dc.contributor.authorSerdaroğlu, Fatma Meltem-
dc.contributor.authorErgezer, Haluk-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:22:31Z-
dc.date.available2022-05-17T12:22:31Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.issn1304-7582-
dc.identifier.issn2148-015X-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/43109-
dc.description.abstractNitrit ve nitratlar, et ve et ürünlerinde kür rengi oluşumu, lezzeti geliştirme, antimikrobiyal ve antioksidan etki sağlama amaçlarıyla kullanılmaktadır. Nitrit sekonder aminler ve diğer azotlu maddelerle reaksiyona girerek N-nitrozaminleri oluşturmaktadır ve bu bileşiklerin karsinojen etkileri vardır. Nitrit ve nitratların sağlık üzerinde risk faktörü oluşturan etkileri göz önünde bulundurulduğunda, günümüzde bu bileşiklerin etkilerini sağlayabilme potansiyeli olan alternatif katkı maddesi arayışları ön plana çıkmaktadır. Bu amaçla, ürünlerde kalıntı nitrit miktarının azaltılmasını sağlayan bazı doğal bileşenlerin, antioksidanların, renk maddelerinin ve mikroorganizmaların kullanımı ve üretim basamaklarının modifikasyonu gibi uygulamalardan faydalanılmaktadır. Bu derlemede, et ve et ürünlerinde nitrit-nitratların fonksiyonları, sağlık üzerine etkileri, yasal sınırlamalar ve kullanım miktarlarını azaltma veya ikame olanakları güncel literatür verileri ışığında tartışılmıştır.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofAkademik Gıdaen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titleEt ve Et Ürünlerinde Nitrit-Nitrat; Kullanım Avantajları, Yasal Sınırlamalar ve Güncel Alternatif Yaklaşımlaren_US
dc.title.alternativeNitrite and Nitrate in Meat and Meat Products; Advantages, Legislation and Recent Alternative Approachesen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume13en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage257 - 264-
dc.identifier.startpage257en_US
dc.identifier.endpage264en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid198206en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.grantfulltextnone-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeArticle-
item.fulltextNo Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

136
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.