Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/43188
Title: Farklı Kaplama Bileşenleriyle Kaplamanın Derin Yağda Kızartılan Piliç Nuggetların Bazı Kalite Karakteristikleri Üzerine Etkileri
Other Titles: Effects of Different Batter Formulation on Some Quality Characteristics of Deep-Fat Fried Chicken Nuggets
Authors: Gökçe, Ramazan
Akgün, Ali Aytaç
Ergezer, Haluk
Akcan, Tolga
Keywords: Ziraat Mühendisliği;Biyoloji;Gıda Bilimi ve Teknolojisi;Orman Mühendisliği;Malzeme Bilimleri, Özellik ve Test;Malzeme Bilimleri, Kaplamalar ve Filmler;Malzeme Bilimleri, Kompozitler
Abstract: Bu çalışmada farklı tahıl ve baklagil unlarının (buğday, mısır, çavdar ve soya) derin yağda kızartılmış piliç nuggetların kalite karakteristikleri (nem miktarı, yağ miktarı, kaplama tutunma yüzdesi, pişirme verimi, kaplama kalınlığı, penetrometre değeri ve renk) üzerine etkileri incelenmiştir. Piliç nuggetlar eşit oranda but ve göğüs eti karışımından üretilmiş, ardından 180 °C'ye ısıtılmış ayçiçek yağında 5 dakika süreyle derin yağda kızartılmıştır. Kaplama formülasyonları; piliç nuggetların kaplama tutunma yüzdesi, pişirme verimi, kaplama kalınlığı ve penetrometre değerlerini önemli (P<0.05) düzeyde etkilemiştir. En yüksek pişirme verimi sırasıyla mısır ve buğday unlu kaplamalarda elde edilmiştir. Çavdar unu kullanımı piliç nuggetların penetrometre değerini önemli (P<0.05) düzeyde artırmıştır. Piliç nuggetların nem miktarları kaplama formülasyonundan etkilenmezken, yağ miktarları değişiklik göstermiştir. Tüm kaplama formülasyonları kırmızılık (+a*) değerleri açısından farklılık göstermezken (P>0.05) en yüksek sarılık (+b*) değeri mısır unlu kaplamalarda elde edilmiştir.
URI: https://hdl.handle.net/11499/43188
ISSN: 1300-7580
2148-9297
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection

Files in This Item:
File SizeFormat 
document (4).pdf457.8 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

48
checked on May 27, 2024

Download(s)

18
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.