Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/43731
Title: Nisinin Sinerjistik Antimikrobiyel Etkisi
Other Titles: Synergistic Antimicrobial Effect of Nisin
Authors: Özel, Burcu
Şimşek, Ömer
Keywords: Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Abstract: Gıda muhafaza yöntemlerinin birlikte kullanılması, gıda kalitesini ve güvenliğini artırmaktadır. Bu nedenle engeller teknolojisi kapsamında çeşitli doğal koruyucular kullanılarak mikrobiyal risk ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır. Nisin ise Lactococcus lactis suşları tarafından üretilen ve gıda sistemlerinde kullanılmasına izin verilmiş (E234) bir doğal koruyucudur. Bu antimikrobiyel ajanın gıda sistemlerinde etkisinin artırılması için çeşitli kimyasal katkı ve fiziksel işlemlerle birlikte kullanılması denenmiştir. Bu derleme çalışmasında da nisinin sinerjistik antimikrobiyel etkisi üzerinde durularak, hem gıda sistemlerinde çeşitli muhafaza yöntemlerinin olumsuz etkilerinin azaltılabildiği hem de nisinin antimikrobiyel aktivitesinin artırılabildiği sonucuna varılmıştır.
URI: https://hdl.handle.net/11499/43731
ISSN: 1304-7582
2148-015X
Appears in Collections:TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Çal Meslek Yüksekokulu Koleksiyonu

Files in This Item:
File SizeFormat 
document (14).pdf505.99 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

36
checked on May 27, 2024

Download(s)

12
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.