Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/44880
Title: Gönüllülük Faaliyetinde Bulunan Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Özellikleri
Other Titles: Entrepreneurship Characteristics of Volunteering University Students
Authors: Dağlı Ekmekçi, Yeter Aytül
Işık İnan, Özlem
Abstract: Bu çalışmanın ana amacı üniversite öğrencilerinin gönüllü olarak organizasyonlarda görev almalarınıngirişimcilik düzeyinin ve özelliklerinin gelişmesini destekleyeceği savını araştırmaktır. Bu nedenleöğrencilerin gönüllü olmalarıyla ilgili demografik özellikleri için girişimcilik düzeylerinde fark olupolmadığına bakılmıştır. Girişimcilik faktörlerinin dağılımını belirlemek amacıyla Açıklayıcı Faktör Analiziyapılmış, yenilikçilik, kararlılık, hırs (başarma ihtiyacı), yaratıcılık ve kendine güven şeklinde beş faktörbelirlenmiştir. Soru formları 2017 Koç Spor Fest Etkinliği’nde gönüllü olarak görev alan 375 PamukkaleÜniversitesi öğrencisine Google anket formatında mail ve mesaj yolu ile gönderilmiştir. Elde edilen 201veri istatistik analiz programı ile analiz edilmiştir. Sonuç olarak öğrencilerin genel girişimcilik düzeyleriyüksek çıkmıştır. Özellikle okurken çalışma durumlarına göre yaratıcılık ve kararlılık faktörlerinde anlamlıbir farklılığın olduğu görülmektedir. Ayrıca kendine ait bir iş fikri olan öğrencilerin yaratıcılık düzeyleriiş fikri olmayanlara göre yüksek bulunmuştur.
URI: https://hdl.handle.net/11499/44880
https://doi.org/10.15659/3.sektor-sosyal-ekonomi.20.02.1257
ISSN: 2148-1237
2587-0114
Appears in Collections:İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Koleksiyonu
Spor Bilimleri Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection

Files in This Item:
File SizeFormat 
Gönüllülük Faaliyetinde Buluna.pdf882.97 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

58
checked on May 27, 2024

Download(s)

148
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check




Altmetric


Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.