Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/45160
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorAlkayış, M. Fatih-
dc.contributor.authorYerli, Serdal-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:47:08Z
dc.date.available2022-05-17T12:47:08Z
dc.date.issued2020-
dc.identifier.issn2149-2786-
dc.identifier.issn2149-2786-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/45160-
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.33437/ksusbd.784527-
dc.description.abstractAdıyaman ilinin kültürünü yansıtan belli başlı unsurlar vardır. Bunlardan öndegeleni çiğ köftedir. Adıyaman’da çiğ köfte için aslında “etliköfte” tabirikullanılmaktadır. Bunun yanında “çiküf?e” şeklinde ağız söyleyişi de mevcuttur.Günümüzde etsiz olarak yapılan ve ticari amaçla satılan çiğ köfte türü sonradanortaya çıkmış olup, gerçek Adıyaman çiğ köftesinin tadını vermemektedir. Buçalışmada, çiğ köftenin Adıyaman toplumu nezdindeki yerini, önemini, köklümazisini ve tüketim sıklığını görsellerle birlikte ortaya koyarken, aynı zamandabunun yöre için ne denli önemli bir kültür unsuru hâline geldiğini de gözler önünesermiş olacağız. Çalışmada kullandığımız görseller, Adıyaman’da öteden berioluşmuş olan çiğ köfte kültürünün sarsılmaz önemini tasvir etmesi açısındanbüyük değer taşımaktadır. Çalışmamızın kapsamı Adıyaman il merkezi ilesınırlıdır. Adıyaman’da çiğ köftenin yoğrulması, yenmesi ve artakalanınındeğerlendirilmesi birer geleneğe tabi olup, bu durumlarla ilgili özel kavramlar veritüeller geliştirilmiştir. Adıyaman’da hemen her önemli gün ve olayda çiğköfteye yer verilmesi, çiğ köftenin önemli bir kültür unsuru hâlini aldığını,insanların bu kültürden vazgeçemediklerini ve çiğ köftenin Adıyaman insanınınyaşantısına yön verdiğini göstermektedir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleAdıyaman’da Bir Kültür Unsuru Olarak Çiğ Köfteen_US
dc.title.alternativeÇiğ Köfte as a Cultural Element in Adıyamanen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume17en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage824 - 841
dc.identifier.startpage824en_US
dc.identifier.endpage841en_US
dc.identifier.doi10.33437/ksusbd.784527-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid452569en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.openairetypeArticle-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
item.languageiso639-1tr-
item.cerifentitytypePublications-
crisitem.author.dept09.06. Fine Arts Education-
Appears in Collections:Eğitim Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
2b38a905-cb7b-4514-acdd-cfc0eab332d8.pdf1.31 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

198
checked on Aug 24, 2024

Download(s)

46
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check




Altmetric


Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.