Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/45250
Title: Teknolojik Gelişmeler ve Gastronomi Alanına Yansımaları: Gastronomi 4.0
Other Titles: Technological Developments, Industry 4.0 and its Effects on Tourism Sector: Gastronomy 4.0
Authors: Mutlu Öztürk, Hande
Abstract: Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler hem bireyleri hem de toplumların yaşamını günümüzde geçmişten daha hızlı bir şekilde etkilemektedir. İletişim, robotik, ulaşım, makine sanayi ve hizmet sektörlerinde son yıllardaki gelişmeler, sayısal ve akıllı teknolojiler kullanarak üretim ve operasyon tekniklerinin geliştirilmesi 4. Sanayi Devrimi veya Endüstri 4.0 olarak tanımlanmaktadır. Teknolojik gelişmeler sanayi sektöründe olduğu kadar hizmet sektöründe de büyük değişiklikler yaratmıştır. Endüstri 4.0, turizm sektörünün dönüşümünde de değişikliklere yol açmıştır ve gelecek zamanlarda da farklı etkilerinin ortaya çıkması muhtemeldir. Hizmet sektöründeki gelişmeler gastronomi alanında da birçok değişiklik ve yeniliklere neden olmaktadır. Bu çalışma nitel bir çalışmadır ve amacı, Endüstri 4.0'ın gastronomi sektörü üzerindeki etkisini incelemek ve Gastronomi 4.0 kavramını açıklamaktır.
URI: https://hdl.handle.net/11499/45250
https://doi.org/10.32572/guntad.703872
ISSN: 2602-3008
Appears in Collections:TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Turizm Fakültesi Koleksiyonu

Files in This Item:
File SizeFormat 
40974075-141f-4803-9ae2-e00cbdbe2e95.pdf688.33 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

186
checked on Jul 31, 2024

Download(s)

76
checked on Jul 31, 2024

Google ScholarTM

Check




Altmetric


Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.