Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/45324
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Karadeniz, Turan | - |
dc.contributor.author | Kırca, Levent | - |
dc.contributor.author | Çatmadım, Gülşah | - |
dc.contributor.author | Arslan, Muharrem | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:47:53Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:47:53Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.issn | 1300-8943 | - |
dc.identifier.issn | 2791-6375 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/45324 | - |
dc.description.abstract | Çalışmada kullanılan badem meyveleri Manisa ili Kula ilçesinde bir üretici bahçesinden aşısız bir genotipten temin edilmiştir. Çöğür eldesi için 40 tohum ekilmiş, deneme 5 tekerrürlü ve her tekerrürde 8 tohum olacak şekilde planlanmıştır. 24.02.2015 tarihinde ağaç talaşı içinde katlama yapılan badem tohumları, 17.04.2015 tarihinde köklendirme masalarına ekilmiştir. 20.05.2015 tarihinde köklendirme masaları üzerine net gölgelik takılmış, haftada 2 kere sulama yapılmış, köklendirme süresince 2 kere mancozeb %80 ve chlorpyrifos-ethyl verilmiştir. Bu süre zarfında çöğürlere birer kere CAN %26’lık (Kalsiyum, Amonyum, Nitrat) uygulanmıştır. Ayrıca, çöğürlere Innofert 20-20-20 TE Bor (B), Bakır (Cu), Demir (Fe), Mangan (Mn), Molibden (Mo), Çinko (Zn), mikro besin maddeleri uygulanmış, köklenmiş bitkiler 01.03.2016 tarihinde köklendirme masalarından çıkartılarak ölçümleri yapılmıştır. Çöğür gövde çapları toprak seviyesinden 2 cm yukarıdan ölçülmüştür. Kazık kökleri sayılarak gruplandırma yapılmış, saçak kök sayısı 5 adet altı az, 6-10 arası orta, 11 yukarısı çok olarak değerlendirilmiştir. Badem çöğürleri, katlamadan itibaren geçen bir yılsonunda aşılanabilecek olgunluğa ulaşmıştır. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Bahçe | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.title | Bademden çöğür elde edilmesi üzerine bir araştırma | en_US |
dc.title.alternative | A research on obtaining seedling from almond | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 49 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.startpage | 251 - 255 | - |
dc.identifier.startpage | 251 | en_US |
dc.identifier.endpage | 255 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 378829 | en_US |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.openairetype | Article | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
crisitem.author.dept | 02.02. Horticultural Crops | - |
crisitem.author.dept | 02.02. Horticultural Crops | - |
Appears in Collections: | Tavas Meslek Yüksekokulu Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
4cff8850-3e89-410e-8f33-4f21d0e7d773.pdf | 529.2 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
164
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
84
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.