Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/45398
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorGül, Hülya-
dc.contributor.authorKara, Burhan-
dc.contributor.authorAcun, Sultan-
dc.contributor.authorTürk Aslan, Sinem-
dc.contributor.authorÖztürk Samur, Ayşe-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:48:02Z-
dc.date.available2022-05-17T12:48:02Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.issn2148-3647-
dc.identifier.issn2148-3647-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/45398-
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.30910/turkjans.663641-
dc.description.abstractBu çalışmada, Göller Bölgesi’nde yetiştirilen bazı yerel ve ticari buğday genotiplerinin öğütülmesiile elde edilen unların bazı kalite özellikleri incelenmiştir. Göller Bölgesi’nde yer alan Isparta ve Burdur ili,ilçe ve köylerinden 7 adet yerel, 12 adet tescilli ticari çeşitler olmak üzere toplam 19 adet (9 tanesiekmeklik, 10 tanesi makarnalık buğday çeşidi) buğday genotipi toplanmıştır. Buğday unu örneklerinde,kül, yaş öz, kuru öz, gluten indeks, sedimantasyon, gecikmeli sedimentasyon analizleri ile bu unlardanhazırlanan hamurlarda farinograf analizi, SMS/Kieffer hamur ve gluten uzayabilirlik analizi veDobraszczyk/Roberts hamur şişirme analizi yapılmıştır. Genotipler arasında, incelenen tüm özelliklerbakımından istatistiksel olarak önemli farklar (p<0.01) saptanmıştır. En yüksek yaş gluten (%36.17), kurugluten (%14.13), sedimantasyon (40 ml) ve gecikmeli sedimantasyon (49.3 ml) değerleri Bezostajaçeşidinde belirlenmiştir. Bezostaja buğday unu ile elde edilen hamurların reolojik özelliklerinin de diğergenotiplerden daha üstün olduğu saptanmıştır. Mirzabey, Sert Buğday (Bağıllı), Lavanta, Çeşit 1252 veKunduru-1149 çeşitlerinin süne zararına uğradığı tespit edilmiştir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofTürk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleTürkiye’nin Göller Bölgesi’nde Yetiştirilen Buğday Çeşitlerinin Bazı Kalite Özelliklerien_US
dc.title.alternativeSome Quality Characteristics of Wheat Varieties Grown in Lake District of Turkeyen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage586 - 595-
dc.identifier.startpage586en_US
dc.identifier.endpage595en_US
dc.identifier.doi10.30910/turkjans.663641-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid378747en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1tr-
item.grantfulltextopen-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.openairetypeArticle-
item.cerifentitytypePublications-
crisitem.author.dept38.03. Hotel, Restaurant and Catering-
Appears in Collections:Tavas Meslek Yüksekokulu Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
40413207-0963-45fd-b51c-6e4d7d1682cf.pdf331.21 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

78
checked on Aug 24, 2024

Download(s)

36
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check




Altmetric


Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.