Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/45398
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Gül, Hülya | - |
dc.contributor.author | Kara, Burhan | - |
dc.contributor.author | Acun, Sultan | - |
dc.contributor.author | Türk Aslan, Sinem | - |
dc.contributor.author | Öztürk Samur, Ayşe | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:48:02Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:48:02Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.issn | 2148-3647 | - |
dc.identifier.issn | 2148-3647 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/45398 | - |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.30910/turkjans.663641 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışmada, Göller Bölgesi’nde yetiştirilen bazı yerel ve ticari buğday genotiplerinin öğütülmesiile elde edilen unların bazı kalite özellikleri incelenmiştir. Göller Bölgesi’nde yer alan Isparta ve Burdur ili,ilçe ve köylerinden 7 adet yerel, 12 adet tescilli ticari çeşitler olmak üzere toplam 19 adet (9 tanesiekmeklik, 10 tanesi makarnalık buğday çeşidi) buğday genotipi toplanmıştır. Buğday unu örneklerinde,kül, yaş öz, kuru öz, gluten indeks, sedimantasyon, gecikmeli sedimentasyon analizleri ile bu unlardanhazırlanan hamurlarda farinograf analizi, SMS/Kieffer hamur ve gluten uzayabilirlik analizi veDobraszczyk/Roberts hamur şişirme analizi yapılmıştır. Genotipler arasında, incelenen tüm özelliklerbakımından istatistiksel olarak önemli farklar (p<0.01) saptanmıştır. En yüksek yaş gluten (%36.17), kurugluten (%14.13), sedimantasyon (40 ml) ve gecikmeli sedimantasyon (49.3 ml) değerleri Bezostajaçeşidinde belirlenmiştir. Bezostaja buğday unu ile elde edilen hamurların reolojik özelliklerinin de diğergenotiplerden daha üstün olduğu saptanmıştır. Mirzabey, Sert Buğday (Bağıllı), Lavanta, Çeşit 1252 veKunduru-1149 çeşitlerinin süne zararına uğradığı tespit edilmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.title | Türkiye’nin Göller Bölgesi’nde Yetiştirilen Buğday Çeşitlerinin Bazı Kalite Özellikleri | en_US |
dc.title.alternative | Some Quality Characteristics of Wheat Varieties Grown in Lake District of Turkey | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 7 | en_US |
dc.identifier.issue | 3 | en_US |
dc.identifier.startpage | 586 - 595 | - |
dc.identifier.startpage | 586 | en_US |
dc.identifier.endpage | 595 | en_US |
dc.identifier.doi | 10.30910/turkjans.663641 | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 378747 | en_US |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.openairetype | Article | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
crisitem.author.dept | 38.03. Hotel, Restaurant and Catering | - |
Appears in Collections: | Tavas Meslek Yüksekokulu Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
40413207-0963-45fd-b51c-6e4d7d1682cf.pdf | 331.21 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
78
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
36
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Altmetric
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.