Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/48107
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Çekal, Nurten | - |
dc.contributor.author | Aktürk, Hatice | - |
dc.date.accessioned | 2023-01-09T21:36:34Z | - |
dc.date.available | 2023-01-09T21:36:34Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.issn | 2528-9411 | - |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.17932/IAU.GASTRONOMY.2017.016/gastronomy_v06i2015 | - |
dc.identifier.uri | https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/531686 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/48107 | - |
dc.description.abstract | İnsanlık tarihinin başlangıcıyla birlikte ortaya çıkan yemek yeme ihtiyacı günümüze kadar şekil değiştirerek gelmiştir. Yemek ve beslenme, yaşanılan bölgenin coğrafi yapısı, tarım- hayvancılık ve ekonomik durumuna göre toplumdan topluma farklılık göstermektedir. Türk mutfak kültürü Orta Asya’dan günümüze kadar geçen süreyi kapsamaktadır. Türk mutfağı zengin menü yelpazesi ve sahip olduğu ürün çeşitliliğiyle yeterli ve dengeli beslenmeyi destekleyen nadir mutfaklarından biridir. Tüm enfeksiyon hastalıklarında olduğu gibi COVİD-19 enfeksiyonundan korunmada yeterli ve dengeli beslenme oldukça önemlidir. Türk mutfağı bünyesinde bağışıklık sistemimizi güçlendirerek sağlığımızı koruyacak çok çeşitli yiyecek ve içecekler barındırmaktadır. COVİD-19 enfeksiyonuna karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için geleneksel beslenme sistemine dönüş yapılması elzem hale gelmiştir. Bu çalışmada, COVİD-19 enfeksiyonunda Türk mutfağının önemi ortaya konulmuştur. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | AYDIN GASTRONOMY | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | COVİD-19 Pandemisi | en_US |
dc.subject | Türk Mutfağı | en_US |
dc.subject | Beslenme | en_US |
dc.title | COVİD 19 İLE MÜCADELEDE TÜRK MUTFAĞININ ÖNEMİ | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 6 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.identifier.startpage | 295 | en_US |
dc.identifier.endpage | 309 | en_US |
dc.department | PAU | en_US |
dc.identifier.doi | 10.17932/IAU.GASTRONOMY.2017.016/gastronomy_v06i2015 | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 531686 | en_US |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.openairetype | Article | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
crisitem.author.dept | 21.01. Gastronomy and Culinary Arts | - |
crisitem.author.dept | 21.01. Gastronomy and Culinary Arts | - |
Appears in Collections: | TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection Turizm Fakültesi Koleksiyonu |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document - 2024-04-22T151410.573.pdf | 327.17 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
42
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
8
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Altmetric
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.