Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/48107
Title: COVİD 19 İLE MÜCADELEDE TÜRK MUTFAĞININ ÖNEMİ
Authors: Çekal, Nurten
Aktürk, Hatice
Keywords: COVİD-19 Pandemisi
Türk Mutfağı
Beslenme
Abstract: İnsanlık tarihinin başlangıcıyla birlikte ortaya çıkan yemek yeme ihtiyacı günümüze kadar şekil değiştirerek gelmiştir. Yemek ve beslenme, yaşanılan bölgenin coğrafi yapısı, tarım- hayvancılık ve ekonomik durumuna göre toplumdan topluma farklılık göstermektedir. Türk mutfak kültürü Orta Asya’dan günümüze kadar geçen süreyi kapsamaktadır. Türk mutfağı zengin menü yelpazesi ve sahip olduğu ürün çeşitliliğiyle yeterli ve dengeli beslenmeyi destekleyen nadir mutfaklarından biridir. Tüm enfeksiyon hastalıklarında olduğu gibi COVİD-19 enfeksiyonundan korunmada yeterli ve dengeli beslenme oldukça önemlidir. Türk mutfağı bünyesinde bağışıklık sistemimizi güçlendirerek sağlığımızı koruyacak çok çeşitli yiyecek ve içecekler barındırmaktadır. COVİD-19 enfeksiyonuna karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için geleneksel beslenme sistemine dönüş yapılması elzem hale gelmiştir. Bu çalışmada, COVİD-19 enfeksiyonunda Türk mutfağının önemi ortaya konulmuştur.
URI: https://doi.org/10.17932/IAU.GASTRONOMY.2017.016/gastronomy_v06i2015
https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/531686
https://hdl.handle.net/11499/48107
ISSN: 2528-9411
Appears in Collections:TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Turizm Fakültesi Koleksiyonu

Files in This Item:
File SizeFormat 
document - 2024-04-22T151410.573.pdf327.17 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

42
checked on Aug 24, 2024

Download(s)

8
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check




Altmetric


Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.