Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/48162
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Bayram, Ümmühan | - |
dc.contributor.author | Arıcı, Semih | - |
dc.date.accessioned | 2023-01-09T21:36:40Z | - |
dc.date.available | 2023-01-09T21:36:40Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.issn | 2147-8775 | - |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.21325/jotags.2021.917 | - |
dc.identifier.uri | https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/512419 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/48162 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışmanın amacı gastronomi araştırmalarındaki gelişmeleri incelemektir. Bu amaç doğrultusunda WoS veri tabanında yer alan 1975 – 2021 yılları arasındaki 2130 çalışma bibliyometrik analiz yöntemi ile incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre 2018 yılı en fazla araştırmanın yayımlandığı yıl olmuştur. Ayrıca yıllara göre artış oranı ise %11,3’tür. Lotka yasasına dayanarak gastronomi alanının henüz gelişmekte olan bir bilim dalı olduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca Bradford yasasına göre çekirdek kümede 13 derginin yer aldığı tespit edilmiştir. Gastronomi araştırmalarında kavramsal kümelenmenin kültür ve turizm tabanlı gastronomi çalışmaları ve yiyecek içecek üretimi tabanlı gastronomi çalışmaları olarak iki merkezde kümelendiği görülmektedir. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Journal of Tourism and Gastronomy Studies | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.title | Gastronomi Araştırmalarına Bütüncül Bir Bakış: Bibliyometrik Bir Analiz | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 9 | en_US |
dc.identifier.issue | 4 | en_US |
dc.identifier.startpage | 2734 | en_US |
dc.identifier.endpage | 2757 | en_US |
dc.department | PAU | en_US |
dc.identifier.doi | 10.21325/jotags.2021.917 | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 512419 | en_US |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.openairetype | Article | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
crisitem.author.dept | 21.01. Gastronomy and Culinary Arts | - |
crisitem.author.dept | 21.04. Tour Guide Training | - |
Appears in Collections: | TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection Turizm Fakültesi Koleksiyonu |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document (21).pdf | 865.4 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
258
checked on Apr 14, 2025
Download(s)
354
checked on Apr 14, 2025
Google ScholarTM
Check
Altmetric
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.