Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/48162
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBayram, Ümmühan-
dc.contributor.authorArıcı, Semih-
dc.date.accessioned2023-01-09T21:36:40Z-
dc.date.available2023-01-09T21:36:40Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.issn2147-8775-
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.21325/jotags.2021.917-
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/512419-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/48162-
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı gastronomi araştırmalarındaki gelişmeleri incelemektir. Bu amaç doğrultusunda WoS veri tabanında yer alan 1975 – 2021 yılları arasındaki 2130 çalışma bibliyometrik analiz yöntemi ile incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre 2018 yılı en fazla araştırmanın yayımlandığı yıl olmuştur. Ayrıca yıllara göre artış oranı ise %11,3’tür. Lotka yasasına dayanarak gastronomi alanının henüz gelişmekte olan bir bilim dalı olduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca Bradford yasasına göre çekirdek kümede 13 derginin yer aldığı tespit edilmiştir. Gastronomi araştırmalarında kavramsal kümelenmenin kültür ve turizm tabanlı gastronomi çalışmaları ve yiyecek içecek üretimi tabanlı gastronomi çalışmaları olarak iki merkezde kümelendiği görülmektedir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleGastronomi Araştırmalarına Bütüncül Bir Bakış: Bibliyometrik Bir Analizen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume9en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage2734en_US
dc.identifier.endpage2757en_US
dc.departmentPAUen_US
dc.identifier.doi10.21325/jotags.2021.917-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid512419en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeArticle-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
crisitem.author.dept21.01. Gastronomy and Culinary Arts-
crisitem.author.dept21.04. Tour Guide Training-
Appears in Collections:TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Turizm Fakültesi Koleksiyonu
Files in This Item:
File SizeFormat 
document (21).pdf865.4 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

60
checked on May 27, 2024

Download(s)

38
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check




Altmetric


Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.