Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/48162
Title: Gastronomi Araştırmalarına Bütüncül Bir Bakış: Bibliyometrik Bir Analiz
Authors: Bayram, Ümmühan
Arıcı, Semih
Abstract: Bu çalışmanın amacı gastronomi araştırmalarındaki gelişmeleri incelemektir. Bu amaç doğrultusunda WoS veri tabanında yer alan 1975 – 2021 yılları arasındaki 2130 çalışma bibliyometrik analiz yöntemi ile incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre 2018 yılı en fazla araştırmanın yayımlandığı yıl olmuştur. Ayrıca yıllara göre artış oranı ise %11,3’tür. Lotka yasasına dayanarak gastronomi alanının henüz gelişmekte olan bir bilim dalı olduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca Bradford yasasına göre çekirdek kümede 13 derginin yer aldığı tespit edilmiştir. Gastronomi araştırmalarında kavramsal kümelenmenin kültür ve turizm tabanlı gastronomi çalışmaları ve yiyecek içecek üretimi tabanlı gastronomi çalışmaları olarak iki merkezde kümelendiği görülmektedir.
URI: https://doi.org/10.21325/jotags.2021.917
https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/512419
https://hdl.handle.net/11499/48162
ISSN: 2147-8775
Appears in Collections:TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Turizm Fakültesi Koleksiyonu

Files in This Item:
File SizeFormat 
document (21).pdf865.4 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

60
checked on May 27, 2024

Download(s)

38
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check




Altmetric


Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.