Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/48795
Title: Ekmeklerde Aktif Paketleme Uygulamaları
Authors: Göncü, Ali
Özkal, Sami Gökhan
Abstract: Ö Z E T Derleme Makale Geliş 27 Mart 2017 Kabul 04 Ekim 2017 Tüketicilerin tercihlerindeki değişikliklerle birlikte paketleme teknolojilerinde yenilikler ve gelişmeler meydana gelmiştir. Bu yeni gelişmelerin bir sonucu olarak sadece koruma fonksiyonuna sahip olan pasif paketleme tekniklerinin yerini gıda ürünlerinin muhafazasının yanında daha birçok fonksiyona sahip aktif ve akıllı paketleme teknolojileri almaya başlamıştır. Yenilikçi paketleme çeşitlerinden biri olan aktif paketlemenin kullanımı gıdaların raf ömrünü önemli oranlarda artırmaktadır. Ekmeklerin paketlemesinde de aktif paketleme uygulamaları kullanılmaya başlanmıştır. Bu çalışmada ekmekte kullanılan aktif paketleme uygulamaları özetlenmiştir.
URI: https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/269760
https://hdl.handle.net/11499/48795
ISSN: 2148-127X
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection

Files in This Item:
File SizeFormat 
document (5).pdf667.24 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

80
checked on Aug 24, 2024

Download(s)

20
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.