Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/49346
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorNas, Sebahattin-
dc.contributor.authorAltıntaş, Özmüt-
dc.date.accessioned2023-02-06T19:57:04Z-
dc.date.available2023-02-06T19:57:04Z-
dc.date.issued1999-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/49346-
dc.descriptionBu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.en_US
dc.description.abstractVII Bu araştırmada, Çal merkez, Mahmutgazi Köyü ve İsabey Kasabası civarında yetiştirilen 16 çeşit üzüm tespit edilmiştir. Tespit edilen üzümlerin fiziksel ve kimyasal özellikleri incelenmiştir. Üzümlerin değerlendirme şekli (sofralık, kurutmalık, sıralık, ihraç ve ekşi yapımında), hasat başlangıç zamanları, salkım ağırlıkları, salkımdaki dane sayıları, 100 dane ağırlığı, salkım sapı ağırlıkları tespit edilmiştir. Ayrıca, her üzüm omcasının ve salkımla birlikte yapraklarının fotoğrafları çekilerek, metin içerisinde verilmiştir. Yörede üretilen pekmezlerin brix derecesi % 63.20-73.5 arasında, pH'sı 4.64-5.55 arasında, titrasyon asitliği g/100 mi 0.15-0.24 arasında ve kül değeri % 0.47-1.48 arasında olduğu tespit edilmiştir.en_US
dc.description.abstractVIII In this research, sixteen variety grapes were determined that raised at the neighbourhood at Çal century, Mahmutgazi village and İsabey town. Physical and chemical properties of determined grapes were examined. Evaluation form (for serving as. food, drying, raisen wine, foreign export and sour production), beginning of harvest time, bunch weight, grain numbers of bunch, weigh of 100 grains and bunch stem were determined. On the other hand, every grape omca and leaves together with bunch were indicated one by one. It was examined from chemical analysis of yield of raisen wine, dry matter, brix, titration acidity and pH. Brix, pH, titration acidity and moisture values of grape molasses that produced at the regionwere determined % 63.20-73.5, 4.64-5.55, 0.15-0.24 g/100 ml and 0.47-1.48 %, respectively.en_US
dc.language.isotren_US
dc.publisherPamukkale Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessen_US
dc.subjectGıda Mühendisliğien_US
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.subjectDenizli-Çalen_US
dc.subjectDenizli-Çalen_US
dc.subjectPekmezen_US
dc.subjectGrape molassesen_US
dc.subjectÜzümen_US
dc.subjectGrapeen_US
dc.titleÇal yöresinde üretilen üzüm çeşitleri ve yörede üretilen pekmezlerin bazı özelliklerien_US
dc.typeMaster Thesisen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage55en_US
dc.departmentPAU, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.identifier.yoktezid84547en_US
dc.institutionauthorAltıntaş, Özmüt-
item.openairetypeMaster Thesis-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextNo Fulltext-
item.languageiso639-1tr-
item.grantfulltextnone-
Appears in Collections:Tez Koleksiyonu
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

134
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.