Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/49785
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorAksel, İbrahim-
dc.contributor.authorAkşit, İbrahim-
dc.date.accessioned2023-02-06T20:13:02Z-
dc.date.available2023-02-06T20:13:02Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.urihttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=gyLHMouPes-CvnhRcjQsKQX1ilosbwBZsAwoAzfocY3Uj_jHbCdu2OSDiCR1-0bH-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/49785-
dc.description.abstractÖzellikle taklidi zor, aktarılamayan ve ifade edilemeyen örtük bilgi, rekabet avantajı yaratmada önemli bir güçtür. Rekabette üstünlüğün elde edilmesi, örtük bilginin farkındalığı ve etkin kullanımı ile anlam bulmaktadır. Bu çalışma bilgi,örtük bilgi, bilgi toplumu, bilgi yönetimi ileörtük bilginin özellikleri paylaşımı ve somutlaştırılması konularını kapsamaktadır.Bu çalışma, örtük bilginin kavramsal bir analiziyle birlikte Denizli ilindeki işletmelerde örtük bilginin farkındalığını ve etkin kullanımını irdelemektedir. Denizli işletmelerindeki örtük bilgi kaynaklarının keşfi, özelliklerinin bilinmesi, kullanımıişletmelerin ekonomik başarısını etkileyecektir. Çalışmanın sonucunda örtük bilginin farkındalığı ve etkin kullanımı düşük, aralarında da ilişki bulunmuştur.en_US
dc.description.abstractThe tacit(implicit) knowledge which is especially difficult to imitate, can not be transferred and can not be expressed is one of the important force in creating competitive advantage. To achieve competitive advantage is to find meaning with the effective use and awareness of tacit knowledge. This study covers that topics; knowledge, tacit knowledge, information society, knowledge management and features, sharing and embodying of tacit knowledge. This study examines awareness and effective use of implicit knowledge in enterprises in Denizli together with a conceptual analysis of tacit knowledge. As a result of this study was found close relationship between awareness and effective use of tacit knowledge.en_US
dc.language.isotren_US
dc.publisherPamukkale Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectİşletmeen_US
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.subjectBilgien_US
dc.subjectInformationen_US
dc.subjectBilgi toplumuen_US
dc.subjectInformation societyen_US
dc.subjectBilgi yönetimien_US
dc.subjectInformation managementen_US
dc.subjectÖrtülü bilgien_US
dc.subjectTacit knowledgeen_US
dc.subjectİşletmeleren_US
dc.subjectBusinessesen_US
dc.titleÖrgütlerde örtük bilginin farkındalığı ve etkin kullanımı: Denizli ilindeki işletmelerde örnek bir araştırmaen_US
dc.title.alternativeAwareness and efective use of tacit knowledge i·n the organizations : A reserarch i·n Denizli companiesen_US
dc.typeMaster Thesisen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage116en_US
dc.departmentPAU, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Bölümü, İşletme Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.identifier.yoktezid364734en_US
dc.institutionauthorAkşit, İbrahim-
item.fulltextNo Fulltext-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.cerifentitytypePublications-
item.languageiso639-1tr-
item.grantfulltextnone-
item.openairetypeMaster Thesis-
crisitem.author.dept30.02. Hotel, Restaurant and Catering-
Appears in Collections:Tez Koleksiyonu
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

46
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.