Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/49785
Title: Örgütlerde örtük bilginin farkındalığı ve etkin kullanımı: Denizli ilindeki işletmelerde örnek bir araştırma
Other Titles: Awareness and efective use of tacit knowledge i·n the organizations : A reserarch i·n Denizli companies
Authors: Akşit, İbrahim
Advisors: Aksel, İbrahim
Keywords: İşletme
Business Administration
Bilgi
Information
Bilgi toplumu
Information society
Bilgi yönetimi
Information management
Örtülü bilgi
Tacit knowledge
İşletmeler
Businesses
Publisher: Pamukkale Üniversitesi
Abstract: Özellikle taklidi zor, aktarılamayan ve ifade edilemeyen örtük bilgi, rekabet avantajı yaratmada önemli bir güçtür. Rekabette üstünlüğün elde edilmesi, örtük bilginin farkındalığı ve etkin kullanımı ile anlam bulmaktadır. Bu çalışma bilgi,örtük bilgi, bilgi toplumu, bilgi yönetimi ileörtük bilginin özellikleri paylaşımı ve somutlaştırılması konularını kapsamaktadır.Bu çalışma, örtük bilginin kavramsal bir analiziyle birlikte Denizli ilindeki işletmelerde örtük bilginin farkındalığını ve etkin kullanımını irdelemektedir. Denizli işletmelerindeki örtük bilgi kaynaklarının keşfi, özelliklerinin bilinmesi, kullanımıişletmelerin ekonomik başarısını etkileyecektir. Çalışmanın sonucunda örtük bilginin farkındalığı ve etkin kullanımı düşük, aralarında da ilişki bulunmuştur.
The tacit(implicit) knowledge which is especially difficult to imitate, can not be transferred and can not be expressed is one of the important force in creating competitive advantage. To achieve competitive advantage is to find meaning with the effective use and awareness of tacit knowledge. This study covers that topics; knowledge, tacit knowledge, information society, knowledge management and features, sharing and embodying of tacit knowledge. This study examines awareness and effective use of implicit knowledge in enterprises in Denizli together with a conceptual analysis of tacit knowledge. As a result of this study was found close relationship between awareness and effective use of tacit knowledge.
URI: https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=gyLHMouPes-CvnhRcjQsKQX1ilosbwBZsAwoAzfocY3Uj_jHbCdu2OSDiCR1-0bH
https://hdl.handle.net/11499/49785
Appears in Collections:Tez Koleksiyonu

Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

38
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.