Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/50722
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Harmandar, Dilara | - |
dc.contributor.author | Işıkoğlu Erdoğan, Nesrin | - |
dc.date.accessioned | 2023-04-08T10:07:07Z | - |
dc.date.available | 2023-04-08T10:07:07Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.issn | 2602-2850 | - |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.53444/deubefd.1125840 | - |
dc.identifier.uri | https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/1150128 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/50722 | - |
dc.description.abstract | Bu araştırmada, 4-6 yaşlarındaki çocuklar ve ebeveynlerinin yemek sırasındaki etkileşimlerinin derinlemesine İncelenmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda ebeveynlerin çocuklarıyla yemek sırasındaki etkileşimleri, ifadelerin türü ve içeriği, ebeveynlerin etkileşimlere dair görüşleri ve çocukların yemek sırasında teknolojik aletlerle etkileşim kurma durumu İncelenmiştir. Nitel durum çalışması deŞenindeki araştırmanın çalışma grubunu kolay ulaşılabilir durum örneklemesiyle ulaşılan 17 çocuk ve ebeveynleri oluşturmuştur. Gözlem ve yarı yapılandırılmış görüşmelerle toplanan verilerin analizinde içerik analizi tekniğine başvurulmuştur. BulGülar Akşam yemeklerine genel bakış ve Yemek sohbetleri olarak adlandırılan iki temada sunulmuştur. Sonuç olarak; ailelerin genellikle birlikte yemek yedikleri ancak yemekteki etkileşimlerinin sınırlı olduğu saptanmıştır. Ebeveynlerin genellikle çocuklarına emir bildiren ifadeler yönelterek yemeğini bitirmeye yönlendirdiği; çocukların ise yemek dışındaki konulara da yoğunlaşarak sohbet etme eğiliminde oldukları görülmüştür. Genel etkileşimler sınırlı olmasına rağmen yemek sırasında öğrenme fırsatlarının yakalandığı da dikkat çekmiştir. Son olarak teknolojik aletlerle kurulan etkileşimin hem doğrudan hem de arka planda gerçekleşebildiği ve az sayıda çocuğun ekrana maruz kaldığı sonucuna ulaşılmıştır. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Buca Eğitim Fakültesi Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Yemek zamanı etkileşimleri | en_US |
dc.subject | akşam yemeği sohbetleri | en_US |
dc.subject | ebeveyn-çocuk etkileşimi | en_US |
dc.subject | ebeveyn-çocuk iletişimi | en_US |
dc.subject | teknoloji kullanımı.Dinnertime interactions | en_US |
dc.subject | parent-child relationship | en_US |
dc.subject | use of technology. | en_US |
dc.subject | dinnertime conversations | en_US |
dc.subject | parent-child interaction | en_US |
dc.title | 4-6 Yaş Çocuğu Olan Ailelerde Akşam Yemeği Sırasında Ebeveyn-Çocuk Etkileşimi ve Teknoloji Kullanımı | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.issue | 54 | en_US |
dc.identifier.startpage | 1137 | en_US |
dc.identifier.endpage | 1157 | en_US |
dc.department | Pamukkale University | en_US |
dc.identifier.doi | 10.53444/deubefd.1125840 | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 1150128 | en_US |
dc.institutionauthor | … | - |
local.message.claim | 2023-07-12T12:37:35.333+0300|||rp01450|||submit_approve|||dc_contributor_author|||None | * |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.openairetype | Article | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
crisitem.author.dept | 33.01. Child Care and Youth Services | - |
crisitem.author.dept | 09.03. Basic Education | - |
Appears in Collections: | Eğitim Fakültesi Koleksiyonu Kale Meslek Yüksekokulu Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document - 2024-03-15T150130.549.pdf | 468.04 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
144
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
20
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Altmetric
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.