Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/51516
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBayram, Ümmühan-
dc.date.accessioned2023-06-13T19:19:16Z-
dc.date.available2023-06-13T19:19:16Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.issn2619-9548-
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/1174314-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/51516-
dc.description.abstractBu çalışma sürdürülebilir gastronomi turizmi araştırmalarının gelişimi ve sonuçlarını inceleyerek bilimsel araştırmaların farklı görüşlerini sunmayı amaçlamaktadır. Bu olgunun daha iyi anlaşılması için sistematik literatür taraması yapılmıştır. Veriler TR Dizin veri tabanında yapılan makale taraması yoluyla toplanmıştır. Bu sistematik literatür taramasında araştırmaların temel bulguları temalar, bağlamlar ve metodolojiler halinde kategorize ve bir anlatı sentezi yapılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre geleneksel pişirme yöntemlerinin korunması ve gelecek kuşaklara aktarım, mutfak kültürü bilinci ve coğrafi işaretleme konularının ağırlıkta olduğu görülmüştür. Bu çalışma sürdürülebilir gastronomi turizmi araştırmalarının anlaşılmasına katkıda bulunmakta ve gelecekteki araştırmalar için öneriler sunmaktadır.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofJournal of gastronomy, hospitality and travel (Online)en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleSürdürülebilir gastronomi turizmi: bir sistematik literatür taramasıen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume6en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage74en_US
dc.identifier.endpage82en_US
dc.departmentPamukkale Universityen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid1174314en_US
dc.institutionauthor-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.grantfulltextopen-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeArticle-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.dept21.01. Gastronomy and Culinary Arts-
Appears in Collections:TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Turizm Fakültesi Koleksiyonu
Files in This Item:
File SizeFormat 
document - 2024-04-18T164107.189.pdf579.17 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.