Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/51516
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Bayram, Ümmühan | - |
dc.date.accessioned | 2023-06-13T19:19:16Z | - |
dc.date.available | 2023-06-13T19:19:16Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.issn | 2619-9548 | - |
dc.identifier.uri | https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/1174314 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/51516 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışma sürdürülebilir gastronomi turizmi araştırmalarının gelişimi ve sonuçlarını inceleyerek bilimsel araştırmaların farklı görüşlerini sunmayı amaçlamaktadır. Bu olgunun daha iyi anlaşılması için sistematik literatür taraması yapılmıştır. Veriler TR Dizin veri tabanında yapılan makale taraması yoluyla toplanmıştır. Bu sistematik literatür taramasında araştırmaların temel bulguları temalar, bağlamlar ve metodolojiler halinde kategorize ve bir anlatı sentezi yapılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre geleneksel pişirme yöntemlerinin korunması ve gelecek kuşaklara aktarım, mutfak kültürü bilinci ve coğrafi işaretleme konularının ağırlıkta olduğu görülmüştür. Bu çalışma sürdürülebilir gastronomi turizmi araştırmalarının anlaşılmasına katkıda bulunmakta ve gelecekteki araştırmalar için öneriler sunmaktadır. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online) | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.title | Sürdürülebilir gastronomi turizmi: bir sistematik literatür taraması | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 6 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.startpage | 74 | en_US |
dc.identifier.endpage | 82 | en_US |
dc.department | Pamukkale University | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 1174314 | en_US |
dc.institutionauthor | … | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.openairetype | Article | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.author.dept | 21.01. Gastronomy and Culinary Arts | - |
Appears in Collections: | TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection Turizm Fakültesi Koleksiyonu |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document - 2024-04-18T164107.189.pdf | 579.17 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.