Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/51516
Title: SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ TURİZMİ: BİR SİSTEMATİK LİTERATÜR TARAMASI
Authors: Ümmühan, Bayram,
Abstract: Bu çalışma sürdürülebilir gastronomi turizmi araştırmalarının gelişimi ve sonuçlarını inceleyerek bilimsel araştırmaların farklı görüşlerini sunmayı amaçlamaktadır. Bu olgunun daha iyi anlaşılması için sistematik literatür taraması yapılmıştır. Veriler TR Dizin veri tabanında yapılan makale taraması yoluyla toplanmıştır. Bu sistematik literatür taramasında araştırmaların temel bulguları temalar, bağlamlar ve metodolojiler halinde kategorize ve bir anlatı sentezi yapılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre geleneksel pişirme yöntemlerinin korunması ve gelecek kuşaklara aktarım, mutfak kültürü bilinci ve coğrafi işaretleme konularının ağırlıkta olduğu görülmüştür. Bu çalışma sürdürülebilir gastronomi turizmi araştırmalarının anlaşılmasına katkıda bulunmakta ve gelecekteki araştırmalar için öneriler sunmaktadır.
URI: https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/1174314
https://hdl.handle.net/11499/51516
ISSN: 2619-9548
Appears in Collections:TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Turizm Fakültesi Koleksiyonu

Files in This Item:
File SizeFormat 
document - 2024-04-18T164107.189.pdf579.17 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

456
checked on May 27, 2024

Download(s)

48
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.