Browsing by Department 25.01. Food Processing

Showing results 1 to 38 of 38
Issue DateTitleAuthor(s)
2022ANTIOXIDANT, COLOR, AND SENSORY PROPERTIES OF APPLE JUICES COLORED WITH SAFFRON MICROCAPSULESBayram Y. ; Sagdic O.
2016Bazı Fermente Gıdalardan İzole Edilen Lactobacillus plantarum Suşlarının Metal Dirençlilik ÖzellikleriÖzel, Burcu ; Kaya, Halil İbrahim ; Şimşek, Ömer 
2020Bioactivity, physicochemical and antimicrobial properties of vinegar made from persimmon (diospyros kaki) peelsBayram, Yüksel ; Ozkan, K; Sagdic, O
2010Bornova Misketi ve Cabernet Sauvignon Üzüm Çeşitlerinde Organik ve Konvansiyonel Yetiştiriciliğin Asmanın Gelişimine, Üzüm ve Şarap Kalitesine EtkisiYeşilyurt Er, Aysel ; Altındişli, Ahmet
2009Bornova Misketi ve Syrah Üzüm Çeşitlerinde Organik ve Konvansiyonel Üretimin Asmanın Gelişimine ve Üzüm Kalitesine EtkisiYeşilyurt Er, Aysel ; Altındişli, Ahmet
2022Characterization of Unripe Grapes (Vitis vinifera L.) and Its Use to Obtain Antioxidant Phenolic Compounds by Green ExtractionBayram, Yuksel ; Karabacak, Cigdem Elgin 
2015Climate Change And Agricultural Insurance System In TurkeyYeşilyurt Er, Aysel ; Engürülü, Bekir; Özevren, Şule
2018Comparing the Effects of Natural Events such as Frost and the Effects of Several Diseases and PestsYeşilyurt Er, Aysel 
2017Çörek Otunun Yağ Asitleri Bileşimi ve Sağlık Üzerine EtkileriBayram, Yüksel ; Karabacak, Çiğdem Elgin 
2022Denizli Çal İlçesi’nde Bağcılığın Durumu, Sorunları ve Şarap Üretim PotansiyeliYeşilyurt Er, Aysel 
2018Denizli İli Bitkisel Üretim PotansiyeliElgin Karabacak, Çiğdem ; Yeşilyurt Er, Aysel 
2011The Effect of Organic and Conventional Growing of Bornova Misketi on the Quality of Grapes and WineYeşilyurt Er, Aysel ; Altındişli, Ahmet
2004Effects of Different Leaf Fertilizers on Yield and Quality in Sunflower (Helianthus Annuus L.)Demirer, Tuncay; Özer, İrfan; Koçtürk, Murat; Yeşilyurt Er, Aysel 
2019Extraction optimization crocin pigments of saffron (Crocus sativus) using response surface methodology and determination stability of crocin microcapsulesKarasu, S.; Bayram, Yüksel ; Ozkan, K.; Sagdic, O.
2018Grape Seed Oil Components and Different Usage AreasYeşilyurt Er, Aysel ; Elgin Karabacak, Çiğdem 
2022In vitro bioaccessibility, antioxidant and antibacterial activities of three different safflower (Carthamus tinctorius L.) genotypesOzkan, Kubra; Bekiroglu, Hatice; Bayram, Yuksel ; Sagdic, Osman; Erbas, Sabri
2020The influence of backslopping on lactic acid bacteria diversity in tarhana fermentationÖzel, Burcu ; Şimşek, Ömer ; Settanni, L.; Erten, H. 
2018Innovative approaches to nisin productionÖzel, Burcu ; Şimşek, Ömer ; Akçelik, M.; Saris, P.E.J.
2015İklim Değişiklikleri ve Bağcılık Üzerine EtkileriYeşilyurt Er, Aysel ; Engürülü, Bekir
2018KEFİR VE KEFİR TARHANASIElgin Karabacak, Çiğdem ; Bayram, Yüksel 
2017KEKİK UÇUCU YAĞI VE FARKLI KULLANIM ALANLARKARABACAK, ÇİĞDEM ELGİN ; BAYRAM, YÜKSEL 
2015Kurutulmuş yoğurt kurutKarabacak, Hakan ; Bayram, Yüksel ; Karabacak, Çiğdem Elgin ; Özakça, Sebahat; Tümer, Bedriye Davulcu ; Tümer, Emre
2019A Natural Way of Food Preservation: Bacteriocins and Their ApplicationsKaya, HI; Ozel, B ; Simsek, O
2017Nisinin Sinerjistik Antimikrobiyel EtkisiÖzel, Burcu ; Şimşek, Ömer 
2024Optimizing the extraction of polyphenols from Prunus spinosa L. fruit using response surface methodology and production of powders from optimized extracts by foam mat dryingBayram, Yüksel 
2014Psıhalive-Haluj Geleneksel Gıdalar SempozyumuKarabacak, Çiğdem Elgin ; Karabacak, Hakan ; Bayram, Yüksel ; Tümer, Emre; Davulcu Tümer, Bedriye 
2013Sera Gazı Emisyonunun Tarıma Etkileri, Dünyada ve Ülkemizde Yapılan Çalışmalar ve Organik Tarım Uygulamalarının RolüYeşilyurt Er, Aysel ; Engürülü, Bekir
2019Serada Yetiştirilen Salkım Domatesinde Çiçek Budamasının Verim ve Kalite Üzerine EtkileriElgin, Karabacak, Çiğdem ; Yeşilyurt Er, Aysel 
2012Specifications And Resveratrol Quercetin Content Of Some Grape Species of Cal Town of DenizliYeşilyurt Er, Aysel ; Telgül, Yeliz; Altındişli, Ahmet
2018State-Funded Agricultural and Animal Insurance System in TurkeyYeşilyurt Er, Aysel 
2018Tarımsal Üretimde Yerli Çeşitlerin ÖnemiYeşilyurt Er, Aysel 
2022Turkısh Agricultural Insurance System And Viticultural PracticesYeşilyurt Er, Aysel 
2018Türkiye’de Bağcılığın Durumu ve Başlıca SorunlarYeşilyurt Er, Aysel 
2019Üvez Meyvesinin Antioksidan AktivitesiBayram, Yüksel ; Torlak, Yasemin ; Sağdıç, Osman
2023Valorization of viticulture waste as verjuice powders: their characterization, storage stability and application in beverage formulationBayram, Yüksel ; Özkan, Kübra; Sagdıç, Osman
2012Vineyard And Wine Production Potential of Cal DistrictYeşilyurt Er, Aysel ; Tekgül, Yeliz ; İşçi, Burçak
2014Yediveren Üzüm Çeşidinden Elde Edilen Koruk Suyu ve Ekşisinin Geleneksel Yöntemle Yapımı, Muhafaza ve Tüketim Şekilleri.Karabacak, Elgin Çiğdem ; Bayram, Yüksel ; Davulcu Tümer, Bedriye ; Karabacak, Hakan ; Tümer, Emre
2012Zeytinyağı Kalitesi ve Paketleme MateryalleriTekgül, Yeliz ; Yeşilyurt Er, Aysel