Showing results 1 to 20 of 44
next >
Issue Date | Title | Author(s) |
2016 | Bazı Fermente Gıdalardan İzole Edilen Lactobacillus plantarum Suşlarının Metal Dirençlilik Özellikleri | Özel, Burcu ; Kaya, Halil İbrahim ; Şimşek, Ömer |
2018 | Bebek Beslenmesi İçin Zenginleştirilmiş Formülasyonla Hazırlanan Uşak Tarhanası Hamurunun Fermantasyonunda Mikrobiyolojik ve Kimyasal Değişimler | Şimşek, Ömer ; Zehir, Duygu |
2014 | Beyaz Peynirde Nisini Tolere Eden Laktik Asit Bakteri Miktarı ve Çeşitliliği | Şimşek, Ömer ; Kördikanlıoğlu, Burcu; Yazıcı, Gizem; Kaya, Halil İbrahim |
2013 | Cationized natural dyeing of cotton fabrics with corn poppy (papaver rhoeas) and investigation of antibacterial activity | Gedik, Görkem ; Yavaş, Arzu ; Avinç, Osman Ozan ; Şimşek, Ömer |
2019 | Characterization of a 4,6-?-glucanotransferase from Lactobacillus reuteri E81 and production of malto-oligosaccharides with immune-modulatory roles | İspirli, H.; Şimşek, Ömer ; Skory, C.; Sağdıç, O.; Dertli, E. |
2019 | Characterization of pathogen-specific bacteriocins from lactic acid bacteria and their application within cocktail against pathogens in milk | Kaya, Halil İbrahim ; Şimşek, Ömer |
2020 | Characterization of pediococcus acidilactici PFC69 and lactococcus lactis PFC77 bacteriocins and their antimicrobial activities in tarhana fermentation | Kaya, Halil İbrahim ; Şimşek, Ömer |
2017 | Comparison of lactic acid bacteria diversity during the fermentation of Tarhana produced at home and on a commercial scale | Şimşek, Ömer ; Özel, Serap; Çon, A.H. |
2022 | Comparison of the probiotic characteristics of Lactic Acid Bacteria (LAB) isolated from sourdough and infant feces | Kaya, Yasemin; Erten, Tayyibe; Vurmaz, Melike; Ispirli, Humeyra; Simsek, Omer ; Dertli, Enes |
Aug-2020 | Çeşitli maya suşları kullanılarak ekmek aroma bileşenlerinin üretimi ve optimizasyonu | Niçin, Ramazan |
2015 | Diversity and Stability of Yeast Species During the Fermentation of Tarhana | Özel, S.; Sabanoğlu, S.; Çon, A.H.; Şimşek, Ömer |
2019 | The effect of fermentation time on the volatile aromatic profile of tarhana dough | Özdemir, N.; Şimşek, Ömer ; Temiz, H.; Çon, A.H. |
2023 | The effect of heart failure on gut microbial richness and diversity | Kılıç, Oğuz ; Kaya, Halil İbrahim ; Seçme, Mucahit; Kılınç, Mehmet ; Sevgican, Cihan İlyas ; Büber, İpek ; Dodurga, Yavuz ; Şimşek, Ömer ; Ergin, Çağrı ; Kılıç, İsmail Doğu |
2020 | The effect of irradiation on the quality properties of tarhana | Taşoğullari, N.; Şimşek, Ömer |
2007 | Effective factors and model systems in the industrial production of nisin | Simsek, O ; Con, AH ; Akcelik, M |
2021 | Effects of Different Seed Substances on Anaerobic Degradation of Municipal Solid Waste in Recirculated Bioreactor | Ağdağ, Osman Nuri ; Aktas, D; Şimşek, Ömer |
2018 | The effects of inulin and fructo-oligosaccharide on the probiotic properties of Lactobacillus spp. isolated from human milk | Tulumoglu, S.; Erdem, B. ; Şimşek, Ömer |
2005 | The effects of the addition of baker's yeast on the functional properties and quality of tarhana, a traditional fermented food | Çelik, İlyas; Işik, Fatma ; Şimşek, Ömer ; Gürsoy, Oğuz |
2012 | Ev ve işletme tipi Uşak tarhanası hamurlarında fermantasyon sürecine ait mikrobiyolojik ve kimyasal özelliklerin karşılaştırılması | Şimşek, Ömer ; Özel, Serap; Çon, Ahmet Hilmi |
2016 | Evaluation of mono or mixed cultures of lactic acid bacteria in type II sourdough system | Ekinci, Raci ; Şimşek, Ömer ; Küçükçuban, Ayça; Nas, Sebahattin |